Karantina Hobilerim

Ne günlerden geçtik ve geçiyoruz. Korona hastalığı çoğumuzun tahmin ettiği gibi bitmedi ama grip gibi normalleşti. Eski normal hayatımıza geri dönüyoruz artık. Hiç korona geçirmedim. Üç aşımı da oldum. Bundan sonra geçirecek miyim merak ediyorum.  Özellikle eve kapalı kaldığımız aylar boyunca hepimiz değişiklik geçirdik bir şekilde. Kendimize ayırabileceğimiz zaman çoğaldığı için düşüncelerimizde değişiklikler oldu. Hayat tarzımızda yenilikler oldu ya da yeni hobiler edildik. 



Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusu da karantina döneminde edindiğimiz hobiler. Sevda'dan Yazılar sitesinin sahibi Sevda Ünlü'den gelen konu tam olarak şu şekilde:


Pandeminin en cafcaflı olduğu, yasakların hayatımızı dört duvara hapsettiği günlerde edindiğin ve hala devam eden bir hobin oldu mu? Ya da neler neler denedin anlat bakalım



Yemek yeme ve saç 🥘🦰

Öncelikle hobilere saç rengi değiştirme ve daha fazla yemek yemeyi ekleyebiliyor muyuz? Çocukluğumdan beri saçlarıma takıntım var ve saçlarımı rahat bırakmadığım gerçeği var. Birçok kez renk değiştirdim. Ama en son kızıl benim rengim diyerek son atışımı attım. Yemek yeme konusuna gelirsek... Üniversite birinci sınıfa geçesiye kadar çok zayıftım ben. Resmen 46 kiloydum. Annem çocukluğumdan beri hep kilo almamı istemişti. Üniversite hayatıma başladığımda iştahım oldukça arttı. 50 kiloya çıktım. 


Karantinadaysa 55 kiloya. 55 kilo da ne ki canım demeyin. Dar giyinmeyi seviyorum ve artık giyinemiyorum. Ben minyon tipli olduğumdan dolayı skinny fat tarzında bir vücudum oldu. Dar giyindiğimde hamile gibi duruyorum. Baya kilolu yani. Annem bile aman kilo alma sen dedi. Geri ver dedi, düşünün. Çocukluğumdan beri doktorlara çok zayıf bu kız diye şikayet eden annem, evet. Fakat daha geçen ay çok ciddi olmayan bir rahatsızlığım olduğunu öğrendim. Kilo almama neden olan şey de o rahatsızlıkmış. Korkulacak ya da ciddi bir şey değil. İlaç kullanıyorum. Açıkçası rahatsızlığımdan dolayı kilo almış olmam beni biraz rahatlattı ve öz güvenimi arttırdı. Bir hastalığım olmamasına karşın kilo verememek düşüncesi beni daha tedirgin ediyor.



Kalimba

Kalimbayla ilk Instagram üzerinden tanıştım. Biri çalıyordu ve bu minicik aletle nasıl güzel, nasıl dinlendirici şekilde çalabiliyor diye meraklanmıştım. Neymiş bu alet diye araştırdıktan sonra hemen almaya karar vermiştim. Burada da paylaşmıştım önceden zaten. Fiyatı uygun, öğrenmesi basit ve sonuç mükemmeldi. Şimdi birçok şarkı çalabiliyorum. Kayıt için bir mikrofon alıp daha sonra sitemde de paylaşacağım!



Minyatür evler 🏠

Bu devam ettirdiğim bir hobim olmasa da karantina döneminde minyatür evler yapmaya çalışmıştım ve çok eğlenmiştim. Ailecek yaptıklarımız da olmuştu. Mesela yukarıdaki evin içine babam lamba ekledi, annem de perdelerini astı. Şimdi öğrenci evimden düşününce bu anı, çok sıcak bir ortam olarak anımsıyorum. 




Daha çok doğayla bütünleştim. 🥬

Oldum olası doğayı çok seviyorum zaten. Ormana kaçasım gelir, deniz altında Kayıp Atlantis'i arayasım gelir, sırtımda bir bohçayla volkanların yanından geçmek isterim. Sıkıntılar arttıkça ülkede daha çok doğayla bütünleştim, kendimi doğaya verdim. Beni hep rahatlattı. Şehirden, kalabalıklardan, gereksiz gürültü ve problemlerden uzakta olabildiğim yerlere kaçmaya çabaladım. Doğanın bir iyileştirme gücü olduğuna inanıyorum.


Peki sizin değişimleriniz, hobileriniz neler oldu karantinada? Yorumlarda siz de anlatın lütfen!


***

*İlk iki resim ve son resim Konya'da favori yerlerimden biri olan Japon Parkı. İlgili gezi yazımı okumak isterseniz: Japon Parkı'nda Bir Gün Daha

*Instagram: @kayipfisilti

*Tüm Ağaç Ev Sohbetleri yazılarımı görmek için: Sohbet

10 yorum

  1. Bende karantina dönemlerinde kilo alanlardanım:) Kalimbayı görmüştüm ve minyatür evler çok güzelmiş ;)

    YanıtlaSil
  2. Pandemi dönemini boş geçirmemişsiniz, buna sevindim. Biz de ailecek koronaya yakalanmadan atlattık bu badireyi. Kalimbayı ilk kez sanırım sizin blogunuzda görmüş, daha sonra ne menem bir müzik aleti olduğunu internetten araştırmıştım. Gerçekten de boyundan büyük iş çıkartıyor. İnstagram, facebook ve twitter çok kullandığım mecralar değil ama blogta kalimba konserinizi dinlemek isterim:) Pandemi bizim gibi yazmayı sevenler için evde kapalı kaldığımız sürede bir fırsat yaratacağını düşünmüştüm. Ne yazık ki bende tam aksi oldu, pandemi hız kestiğine göre kaldığım yerden devam etmek istiyorum. Sizin için de bol doğa gezili bol fotoğraflı günler diliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalimba, evet, burada paylaşacağım. Çok teşekkür ederim yorumunuz için:)

      Sil
  3. geçmiş olsun yaa. minyatür ev, güzel hobiymiş, yani parçaları hazır değil herhalde, herşeyini sen yapıyorsun galiba, başka bir zaman minyatür ev yapımını göstersene bize, fotilerle. senin doğa merakın senin en iyi özelliğin bencesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, her şeyi ben yapıyorum minyatürde. Aslında önceden paylaşmıştım. Tekrar yaparsam olur da o zaman paylaşırım. Teşekkür ederim, Deep:)

      Sil
  4. Bir müzik aleti çalmayı öğrendiğin için gerçekten tebrik ediyorum. Minyatür evler de çok güzel bir hobiymiş, tabi biz evde çocukla nasıl yaparız bilemedim. 🙃🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukla daha da zevkli bile olabilir belki :) Teşekkür ederim...

      Sil
  5. Kalimba öğrenmene hayran oldum. Ben de pandemide önce gitar kursuna başlamıştım ama Pandemi yasaklara ile hayal oldu gitti :( Doğaya sığınmak her zaman iyi geliyor bana da :) Saçlarını güle güle kullan, yakışmış bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah keşke devam etseydiniz gitar çalmaya! Bloğunuza da atardınız, sizi dinlerdik ne güzel :) Çok teşekkür ederim, saç rengim konusunda çok kararsız kalmıştım ama kırmızı benim de hoşuma gitti, sağolun...:)

      Sil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.