Japon Parkı'nda Bir Gün Daha




Konya'nın en sevdiğim yerlerinden biri Japon Parkı. Konya'nın gezilecek her yerini gezdim. Beyşehir Gölü bir, Japon Parkı iki benim gözümde. Şöyle kışı henüz hissetmemişken, hatta sonbaharın tadı bile yavaşça belirirken bir daha uğrayayım dedim buraya. Her mevsimde çok ayrı güzel burası. Zaten takip edenler bilir, buradan önceden bahsetmiştim. Hem yazın, hem kışın resimler paylaşmıştım. Şimdi ki resimlerde de sonbaharın etkisinde...





Yinede, önceki gönderileri sildiğim için, kısacık bahsedeyim buradan. Burası Konya'nın Selçuklu ilçesinin Kosova mahallesinde yer alıyor. Yani şanslıyım ki, bana yakın! Konya ve Kyoto Belediyeleri arasında imzalanan kardeş şehir anlaşması sonrasında yapılmış. İçinde isminden anlaşılabileceği üzerine Japon mimarisinden etkilenilmiş oturma yerleri ve restoranlar; ayrıca yine Japonlara özgü bitkilerin bulunduğu, küçük ve büyük göllerle süslenilmiş 36 bin metrekarelik bir alan.





Arkadaki evlerin manzarayı bozduğunu ben de düşünüyorum, evet. Keşke bir şekilde görünmeseydi oralar. Çünkü parkın etrafı normal apartmanlarla dolu. Restoranda bir kere oturmuştum geçen sene gittiğimde fakat Japon yemeği yeme fırsatım olmadı çünkü gittiğimde belirli günlerde Japon yemeklerinin çıktığı söylenmişti. Ama tekrar gideceğim ve o zaman ilk Japon yemeği tecrübemi yazacağım -hiç yemedim daha önce-. 



Japon yemeklerinin yanında kahvaltılıklar da bulunuyor. Hafta içi 8:30-12:00 saatleri arasında, hafta sonu ise 08:30 – 13:30 arasında açık oluyor. Rezervasyon gerektirmiyor ama bazen yer olmayabiliyor. 





Bu gittiğimde önceden birkaç kez buraya uğramış olmama rağmen önceden keşfetmemiş olduğum bir yolu keşfettim. Yukarıdaki resimdeki yol. Nedense küçük bir mutluluk verdi bu yol. Böyle uzun ince, etrafı bitkilerle, ağaçlarla dolu bir yol. Hatta bu yolda evlerde görünmüyor, sanki Japonya'da büyük bir ormandasınız hissini veriyor. Bu nedenle beni çok etkiledi.








Sonbahar mevsimi ne giyersen giy normal karşılanabilecek dönem, hava nasıl olursa olsun herkes de farklı bir kombinle karşılaştığımız o garip dönem. Tişört, askılı, ince, kalın, kazak, palto, şort, her türlüsüne denk geliyoruz. Ama ben soğuklar gelene kadar içime ince giyinip üzerimde özellikle şalı bırakamayanlardanım! (Hmm... Evet, hemen yukarıdaki resimde neredeyse bırakacakmışım gibi, farkındayım!) Peki siz nasıl bir giyimi tercih ediyorsunuz?


Diğer resimler...








***

Eğer gönderilerimi beğeniyorsanız ana sayfamın en altındaki haber postasına abone olabilirsiniz! Böylelikle son gönderilerim mailinize hemen düşüverir!
Diğer gezi yazılarımı okumak için: link

24 yorum

  1. Resimler çok güzel.Binalar bozmuş ambiyansı sahiden.

    Üşüme modu yüksekçe olduğundan bende kışlık kıyafetlere oldukça yakın giyiniyorum sonbaharda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, keşke olmasaydı o apartmanlar. Kalın giyindiğim zamanlar özellikle öğlenleri çok terliyorum. O yüzden yanıma ceket, şal türü şeyler tercih ediyorum. Tabii bu nerede yaşadığımıza da bağlı. :)

      Sil
  2. Muhteşem... Keşke böyle parklar çok daha fazla olsa ülkemizde. 💜💜💜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi, daha çok ve daha büyük olmalılar! :)

      Sil
  3. Fotoğrafların kalitesi çok iyi. Japon Parkı' nı ben de çok severim. Defalarca gittim. Bir keresinde bir arkadaşımı götürdüm. İstanbul' da birkaç yıldır yaşıyordu, yeni dönmüştü. Güzel vakit geçiririz diye götürdüm söylediği şu oldu: Aman buranın bir esprisi yokmuş. İstanbul' da çok daha güzel yerler var.
    İnsan neden kıyaslama gereği duyuyor anlamıyorum. Bir hava alalım, sohbet edelim diye götürdüm. İstanbul' da da adım başı her şey pahalı ve koca binalarla sarılı etraf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'un güzelliği ayrı tabii. Ama buranın, Japon Parkı'nın doğası güzel. Belki arkadaşın park tarzı yerleri pek sevmiyordur. Boşver, Konya'nın her yerini gezdim. Eğer biraz gezilirse tarihi ve doğası bakımından çok güzel bir yer olduğu anlaşılır diye düşünüyorum:)

      Sil
  4. yine fotiler de her şey de giyimin de hepsisi ne güzel :)

    YanıtlaSil
  5. Japon Parkı uzuun süredir gideceğim yerler listesinde ama bir türlü gidemedim hala:) Gizli, daha önce görmediğim yollar bulunca ben de nedensiz mutlu oluyorum:) Bu arada saç rengini çok beğendimm~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım gidebilirsiniz! Küçük olsa da çok güzel, görülmesi gereken bir park. Ahh saç rengi demeyin, koyulttum baya, yine de çok teşekkür ederim:)

      Sil
  6. Konya'nın merkezini çok gezdim fakat çevresini pek gezmedim. Aslında baya bir gezi potansiyeli var. :) Ayrıca retro tarzını yansıtan kıyafet kombin vs süper olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konya'nın çevresinde de çok güzel yerler var.
      Teşekkür ederim:)

      Sil
  7. Konya'da okurken gitmiştim bu parka, çok sevmiştim ben de :)Gerçekten çok şanslısın! fotolar da sen de şahanesin.

    YanıtlaSil
  8. Bu fotoğrafların konyada bir yer olması inanılmaz.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden ki, Türkiye'nin genel olarak coğrafyası çok güzel. Konya'ya hiç gittiniz mi bilmiyorum. Eski blog yazılarım olsa Konya'da gittiğim, gezdiğim birçok yeri paylaşmıştım ve hepsi muhteşem!

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. İlk önce fotoğraflara baktıysanız sanmış olabilirsiniz tabii... :)

      Sil
  10. Ne kadar güzel bir yermiş. Yolumuz oralara düşerse görmek lazım..

    YanıtlaSil
  11. Bilgilendirme için çok teşekkürler. Mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar.
    Haddimi aşan bir konuya değinmek zorunda kaldığım için beni bağışlayın. Sayfanız çok zor açılıyor. Bunun sebebini de ben blog sayfanızda kullandığınız temadan kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum. Sadece bilginiz olsun diye bu iletiyi gönderiyorum. (Bu iletiyi iletişim eklentisinden göndermeyi denedim ama, bir türlü gönderemeyince yorum kısmına yönelmek zorunda kaldım)

    Paylaşımlarınız çok harika. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
      Öncelikle haddinizi aşan bir durum yok. Her türlü konuda fikirlerinizi saygı çerçevesi içerisinde paylaşabilirsiniz. Özellikle bir okuyucum olarak sitemde zorluk yaşıyorsanız bu benim için en önemli şeylerden biri. Site temasında ben ve çevremde siteme girenlerde bir sorun karşılaşmama karşın zaten daha basit bir tema istediğim için bugün içerisinde değiştirecektim. Umarım bu probleminizi çözer. Bu değişimle beraber iletişim sayfam da düzelecek. Tekrardan bilgilendirme için teşekkür ederim:)

      Sil
  13. bu nasıl japon bahçesi ya :) anca japon bahçelerine özgü sofora ağacı var, süs eriği ne alaka, mavi ladin ne alaka. zen bahçesini geçtim, 1 tane acer palmatum yok, 1 tane sakura yok, japon bahçesi görmek isteyen olursa tam karşılığını karşılamasa da Kırşehir ili, Kaman ilçesinde japonlar tarafından yapılan japon bahçesini gezebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O taraflara gelirsem mutlaka gezeceğim. Konya'da bulunan Japon Parkı'nın biraz küçük olması dışında ben çok güzel olduğunu düşünüyorum. Siz de önerilerinizi gerekli yere bildirebilirsiniz tabii :)

      Sil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.