Karlar İçinde Yürüyüş

Bloğumda son plan/programımı yaptıktan sonra (link) uzun süre uyuma/kalkma düzenimi otutturamadım. Verdiğimiz bir partiden dolayı sabahın beşinde uyuyup öğleyin bir gibi kalkmam üzerine o gün bugündür imkanı yok beşe kadar uyuyamıyorum, sabah da doğal olarak uyanmakta çok zorlanıyorum. E birde havalar iyice soğudu, burada kar yağdı, bugün -11'i buldu. Hal böyle olunca kalkmak daha zorlaştı. Bugün ne olduysa gece geç yatmış da olsam yedi gibi uyandım ve daha da uyuyamadım. Bugün itibari ile düzene girecek sanırım. Yedi de kalktım ve uzun zamandır ara verdiğim sabah yürüyüşüme çıktım. 




Açıkçası sıkı giyinsem de çıkarken bu kadar soğuk olduğunu bilmiyordum. Bizim kampüsün içinde yürüdüm. Düşmemek için baya zorlandım. Ağaçlık alanların içine girdim çıktım. Oralarda daha fazla karlar.




Konya'nın havasını seven nadir insanlardanım sanırım. Soğuk havaları ve kış mevsimini çok daha fazla seven bir insan olarak yıllarca Ege'nin sıcağını çektiğimden dolayı olabilir. Burada her sene kar yağıyor. Yaz akşamları serin oluyor. Denizli'de ise yazın kaçacak yer ararsın. Şanslıysanız, varsa bir köyünüz hemen atarsın kendini oraya.




Böyle dediğime bakmayın, Denizli'yi çok severim. Geçen sene güneşli bir günde Bağbaşı Yaylası'na çıkmıştık teleferik ile. Aslında burada da yazmıştım ama sildiğim gönderiler arasında. Ahh niye sildim onca güzel gönderimi bilmiyorum. Neyse, güneşli bir gün olmasına rağmen önceki gün kar yağmış ve inanılmaz güzel bir manzara ile karşılaşmıştık. İşte orada çektiğim resimler:




Bu resmi çekerken arkadaki çifti fark etmemiştim. Ama nasıl güzel denk gelmişler! Favori resimlerimden oldu! Sanki orada poz vermişler gibi olmuş.





Önceki, o sildiğim gönderimde de yazmıştım ama tekrar yazayım bakalım. Son resimde, sol alt resimde tavşan ayak izleri bulunuyor. Fark edebilen olacak mı bakalım. Resme sağa tıklayıp, yeni sekmede aç deyip yakınlaştırabilirsiniz!


Sizin oralarda havalar nasıl peki? Bu arada sevgili takipçilerim, soğuk günlerde benim gibi en çok göz kapakları üşüyen var mı acaba? Çevremdekiler bu durumu garip karşılıyor. Ama göz kapaklarım en çok üşüyen yerim oluyor! 


***

Son resimde tavşan ayak izleri gerçekten çok zor görünüyor, o yüzden merak eden varsa diye buraya yakınlaştırılmış şekilde tekrar ekliyorum!




20 yorum

  1. göz kapakları bilemedim :) çok soğuk olunca sanırım en çok alnım ve el parmak uçlarım üşüyor :) tavşan izlerini görmek zor galiba :) eksi 11 mi ya o kadar soğuk oluyor mu amanin, alp dağları gibi, fotolar yine hoş, yürüme yolun ne güzel, hepsi, hele ilk foto, kampüs, evet o çift filan, güzel bir yürüme yolu, kar da en çok ormanda ve dağda en güzel gözüküyor zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki sene önce -14 olmuştu. Tabii bizim kampüs şehrin en dışında, Konya'nın minik dağlarının önünde. Ondan olabilir :)

      Sil
  2. Ah kar görmeyeli epey oldu Egeye yerleştiğimden beri. Bergama köyde birazcık yağmıştı o kadar. Özlemişim, fotoğraflar harika. Büyüttüm fotoğrafı ama göremedim, yeteri kadar büyümedi çünkü. Ben hayal ettim o da yetti :)))
    İzmirdeyim ve sadece soğuk ama güneş de var ve ısıtıyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ege, evet. Ne yazık ki özellikle son senelerde çok kurak. Haklısınız, resmi indirip iyice büyütmek gerekiyor. Ama eğer merak ediyorsanız en sona büyütülmüş halini ben ekleyiverdim! Teşekkürler yorumunuz için:)

      Sil
  3. Çocukluğumda bizim buralara da kar yağardı ama artık pek olmuyor. Dün sabah biraz yağsa da öğlene kadar erimiş oldu. Belki yine yağar, hava soğuk çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yağar. Aman kendinize iyi bakın soğukta :)

      Sil
  4. Merhabalar.
    Burası Denizli ve -11 derece soğuk bir kış günü. Eğer siz buranın Denizli olduğunu söylemeseydiniz, Kuzey Anadolu vilayetlerinden biri diyebilirdim.
    Ben şu anda gündüz (Burası Ankara-Sincan) saat 18:30 ile 17:00 arasını -5 derece olarak ölçtüm. Gece vakti mutlaka en az bir -5 derece daha soğuktu herhalde. Tramvayınız varmış ne güzel! Tramvayları ve troleybüsleri çok severim.
    Yürüyüş esnasında çektiğiniz fotğraf kareleri de çok güzeldi. Elinize, emeğinize sağlık. Bu sene, soğuk ve kar görmeyen yerler soğuğu da karı da görecekler. Zaten bu kışın çetin geçeceğini uzmanlar söylemişti.
    Sağlıcakla ve esen kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bloğuma hoş geldiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle.
      Yazımda belirttiğim gibi ilk resimler, yani dün çektiğim resimler Denizli'ye değil, Konya'ya ait resimler. Yani Konya -11 derece idi, hatta bugünse -14 derece. Denizli bu kadar soğuk olmaz hiç. Eksilere pek inmez yani. Karda çok yağmaz Denizli'de, özelikle son senelerde çok kurak Denizli.

      Tramvayları, trenleri vs. ben de çok severim, en sevdiğim ulaşım aracıdır. Siz de sağlıcakla kalın, iyi günler dilerim :)

      Sil
  5. resimlere hayran kaldım izmirde kara hasret biri olarak ..Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de aile evim Denizli'de olduğundan ve de yıllarca Denizli'de yaşamış biri olaraktan sizi anlayabiliyorum. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için:)

      Sil
  6. -11 çok soğuk olmalı :(
    harika fotoğraflar çekmişsiniz her zaman olduğu gibi

    YanıtlaSil
  7. kar soğuğunu hiç yaşamamış birisi olarak fotoğraflara bakarak bu hasreti gideriyorum. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kar insanı çocuklaştıran ayrı bir heyecan, umarım tadabilirsiniz. Teşekkür ederim yorumunuz için:)

      Sil
  8. Görseller harika, bence en doğrusu zamanında yatıp kalkmak:)

    YanıtlaSil
  9. Bir İzmirli için kar fotoğraflarına bakmak derin bir özlemle birlikte kıskançlık, hüzün , merak veızıdrap uyandırıyor. Ben gökten savrulacak beyaz taneciklere bile razıyken, bu harika fotoları yaşamak. Şaka bir yana fotolara büyük bir keyifle baktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de Denizli'de yaşıyorum normalde. Yıllarca kar yağmamıştı üzülmüştüm o zaman. Anlayabiliyorum o yüzden sizi :)

      Sil
  10. kulağımda bir neşet ertaş türküsü:)

    YanıtlaSil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.