Ornaz Vadisi



Günler sonra hava iyice açtı. İki gündür Denizli 12 - 13 dereceyi buldu. Soğuk geçen havalardan sonra gelen sıcaklık dünyanın en güzel hislerinden biri olmalı. Fırsat bu diyerek dün ailemle gezmeye çıktık. Önce Ornaz Vadisi'nin eşsiz manzarasına karşı kahve içerek güneşin sıcaklığını sırtımızda hissettik, ardından da Nikfer Kayak Merkezi'ne gidip biraz da kışı farklı bir ortamda hissetmek istedik. Nikfer'i bir sonraki gönderimde paylaşacağım.


Ornaz Vadisi






Ornaz Vadisi doğasıyla, manzarasıyla, havasıyla, suyuyla; her şeyiyle Denizli'nin en güzel yerlerinden biri benim için. Aslında sanırım Denizli'nin neresini gezersem gezeyim en güzel yerlerinden biri diye başlayabilirim. Gezmeye, görmeye değer o kadar enfes yerler var ki. Hepsini bir bir paylaşacağım zamanla.

 




Ornaz Vadisi, Denizli'mizin en yeni yerlerinden biri aynı zamanda. Daha 2018 senesinde, yani 4 sene önce açılışı yapıldı. Denizli'nin Başkarcı Köyü'nde bulunan bu yere giriş ücretli. 15TL kadar bir ücreti var. Biz hafta sonu gittik, bu hafta sonu ücretiydi, hafta içi ücretinde bir değişiklik var mı, bilemiyorum. 





Birçok şelalenin bulunduğu bu yerde piknik yapabileceğiniz gibi aynı zamanda yürüyüş yapabilir,  çocuklarınızı parkta eğlendirebilirsiniz. Ayrıca seyir kulesine çıkarak, buranın güzelliğini yüksekten seyredebilirsiniz.






Soğuk havalarda sessiz, sakin olan bu yer yazın çok kalabalık oluyor. Kışın kafanızı dinleyebilir, yazınsa şen şakrak çocuk sesleriyle aktivitenizi yapabilirsiniz. Ayrıca bizim kadar şanslıysanız - nereyi gezsek sevimli hayvanlara denk geldiğimiz için- siz de kümes hayvanlarıyla karşılaşabilirsiniz.






***

Tüm gezi yazılarımı okumak için: GEZİ GÜNLÜĞÜM
Denizli'de gezdiğim diğer yerler: DENİZLİ GEZİLECEK YERLER
Instagram: @kayipfisilti






14 yorum

  1. Güzel bir yermiş. Doğa gezilerini daha çok seviyorum ben. İnsana huzur veriyor. :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor. Böyle yazılar İstanbul'dan taşınma isteğimi körüklüyor vallahi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da da çok güzel yerler var ama :) 4 sene İstanbul'da yaşamıştım. Oranın doğasının güzel kaldığı da birçok yerler var. Adalar, Ağva, Şile, Polonez...

      Sil
  3. burası da 10 derece bugün

    ismi çok ilginç, ama güzel temiz havalı bir yere benziyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine düşüyormuş galiba sıcaklıklar.
      Ornaz, evet siz deyince fark ettim, biraz garip. Tertemiz evet. Havası da, içi de temiz. Güzel bakıyorlar buraya. Ya da şu sıralar soğuktan fazla insan gitmediği için de olabilir. :)

      Sil
  4. Kalemine sağlık arkadaşım, umarım demek gelmiyor içimden, inşallah yolumuz düşer oralara diyorum hahah :)

    YanıtlaSil
  5. ya sahiden de en güzel şey, doğada gezmek, yürümek, burası da ne güzelmiş ya sahiden de :)

    YanıtlaSil
  6. Ne hoşmuş blogunuz, Buraneros'da görüp geldim ve Ornaz Vadisi yazısı beni benden aldı. Denizli'nin bende çok özel bir yeri vardır. Evlenip yerleşmiş ve 2 yıl Ticaret Lisesi'nde öğretmenlik yapmıştım. Sonra Antalya'ya tayin olduk ama Denizli hep kalbimdedir, sık sık gideriz, çok iyi dostlar edindik orada. Ornaz Vadisi benim zamanımda yoktu, 2018 miydi sanırım o zaman gittiğimizde arkadaşlar götürmüştü, çok hoşuma gitmişti. O kalbin tam arkasında da fotoğrafım var. Bu vesileyle tanışmış olduk. Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz ve bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle :) Denizli benim annemin memleketi. Ben de çok severim bu şehri. Ornaz Vadisi, yeni yerlerden, evet. Denizli'de tarihi olsun, kültürel bakımdan, sosyal bakımdan son senelerde daha da gelişti:)

      Sil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.