Dim Mağarası

Karanlık, kasvetli, yağmurlu, karlı havaları çok seven ben bile yazı özleyebiliyorum, evet. Yazın çekmiş olduğum fotoğraflara bakarken şu an sıcacık bir yerde gezdiğimi hayal etmeden duramadım. Özellikle şu soğuklardan sonra sırtımı ısıtacak o güneşi özlemle bekler oldum. Tabii o gelince de bu soğuk havaları özleyeceğim. Her neyse, size yazın gittiğim bir gezimden bahsedeceğim. Antalya'da bulunan Dim Mağarası'ndan. Açıkçası muhteşem bir mağara olduğu kesin olsa da o mağaraya gidiş yolu ve mağaranın girişindeki manzara beni çok daha fazla etkiledi.



Bu mağaranın nerede olduğunu anlatarak başlayayım önce. Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Cebireis adındaki dağında bulunuyor. Bu dağ 1961 metre yüksekliğinde. En basit şekilde araç kiralayarak gidebilirsiniz. Alanya'nın merkezine yaklaşık 65 kilometre uzaklıkta.




Mağaraya ulaşmak için biraz aracınızı dağdan yukarı tırmandırmak zorunda kalacaksınız. Fakat yollar gayet düzgün. Dağın etrafından çıkarken etrafı mutlaka seyredin. Gerçekten doğası, havası, her şeyi insanı etkiliyor. Mağaraya giriş ücreti var ve müze kartı geçersiz. Geçen yaz gittiğimiz de kişi başı 15-20TL civarıydı.




Mağaraya ulaştığınız zaman yazın bile gitseniz havanın serin olduğunu fark edeceksiniz. Dışarıda vakit geçirmek isterseniz, manzarayı seyretmek ya da orada bulunan kafede bir şeyler yemek/içmek isterseniz yanınızda ince bir ceket bulundurmak isteyebilirsiniz. Mağaranın içerisiyse tam tersi. Çok sıcak. 





Bu mağara 410 metrelik bir alana sahip ve içinde gezinirken birçok merdiven inmek ve çıkmak zorunda kalacaksınız. Yanınıza su almayı ya da mağaranın önünde bulunan doğal kaynak su çeşmesinden su doldurmayı kendinize unutmayın. Bu mağaranın en can alıcı noktası sarkıtları ve en aşağı indiğinizde göreceğiniz küçük bir su birikintisi. Her yer ışıklandırılmış olduğu için çok etkileyici bir görünüme sahip.






Pamukkale Salonu, Org Salonu, Avizeli Salon ve Göl Salonu olarak dört ana bölüme ayrılmış olan bu mağara Türkiye'nin ikinci en büyük mağarası olma özelliğine sahip. Mağarayı gezdikten sonra başta da söylediğim gibi dışarıda manzaranın tadını çıkarmayı da unutmayın. Mağara ya da doğa gezilerini seviyorsanız kesinlikle uğramanızı önerdiğim bir yer. 





***
Tüm gezi yazılarımı okumak için: Gezi Günlüğüm
Instagram: @kayipfisilti



23 yorum

  1. Kesinlikle muhteşem bir yermiş bana göre, manzaraya da, mağaraya da bayıldım. Çektiğin fotoğraflar sanki Atlas Dergisine bakıyormuşum hissi uyandırdı. O kadar kaliteli bravo :))) Teşekkürler bu güzel yayın için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonum karanlık mekanları iyi çekmiyor çok o yüzden mağaranın içinde çektiklerim olmasa da dışarıdakiler benim de çok hoşuma gitti açıkçası. Ama bir dergiye bakma hissini yaşamış olmanız beni gerçekten çok mutlu etti, ben çok teşekkür ederim asıl :)

      Sil
  2. Manzaralar çok güzel. Mağaranın içi de gizemli ve dikkat çekici görünüyor. Böyle yerleri gezmeyi severim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet mağaralar gizemli görünüyor cidden:)

      Sil
  3. Nasıl büyülü bir yer... Burayı çok duydum ama bir türlü fırsatım olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işıklandırmayı da çok güzel yapmışlar bu mağarada. Sarkıtların yanına filan hep koymuşlar, o yüzden daha da büyülü görünüyor. Oralardan geçerseniz uğrayın mutlaka :)

      Sil
  4. Mağaraları hep çok gizemli, çok ilginç bulmuşumdur. Antalya turizm şehri olduğu kadar bir tarih-kültür şehri de aynı zamanda. Verdiğin bilgiler ve çektiğin harika fotoğraflar burayı aklıma kazıdı. Çok teşekkür ederim. Emeğine sağlık Zeynepciğim 🧿👏👏💐😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yorumunuz için :) Kesinlikle, Antalya'da tarih-kültür yönünden fazlasıyla zengin!

      Sil
  5. Yazının havası ayrı hoş, mağaranın kendisi apayrı bir hoş. :) Yazın gittiğimiz Bulak Mağarası geldi aklıma belki bende orayı yazarım.
    Tabii senin fotoğraflar efsane bende o yetenek yok. :) Yolum düşerse çok görmek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ettim o mağarayı, bekliyorum o zaman yazmanızı. Bence sizin fotoğraflar da eminim ki güzeldir. Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  6. oooo tam zombi vampir filmi çekilecek mağara imiş :) ya telefonlar artık foto makinelerinden daha iyi vallası :) üstten ikinci fotodaki gibi doğa en sevdiğim yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi, mesela sondan ikinci resimde, sarkıtların arkasındaki karanlık yerden her an zombi çıkıverecek gibi 🧟 Evet, eskiden kamera alma planlarım vardı ama artık iyi kameralı bir telefon alma planım var. Doğa benim de en sevdiğim, teşekkürler Deep! :)

      Sil
  7. Hem mağara, hem de çevresi çok güzel görünüyor. Mağaralar genelde daha serin olur ama burasının özelliği farklı demek ki. Güzel bir paylaşım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, burası tam tersine çok sıcak. Teşekkür ederim yorumunuz için:)

      Sil
  8. Paylaşım için teşekkürler. Bu lokasyonu da bölgesel gezi listeme ekledim. :)

    YanıtlaSil
  9. heey, son yazımdaki kitap sana faydalı olabilecek bir kitap. özellikle sosyal bilimler ve dilciler için faydalı, aklında olsun :)

    YanıtlaSil
  10. Selaam deepten duydum da şey Eco kitabını okumak istiyormussun basımı bittiği için bulmak zor ama sahaflarda olabilir nadir kitapta da gördüm ama çok pahalı ben de sana PDF buldum ikinci yorumda link bırakacağım umarım işine yarar :)

    YanıtlaSil
  11. tez nasıl yazılır, nette yok ama kitapçılarda var (mış). ben yeni aldım daha ama sokakta yerden aldım, tesadüf yani, yepyeni daha ve 65 lira idi, ancak sokak kitapçıları var dedi kitapçılarda da sahaflarda da, yani sormak lazım kitapçı gezerken, illa ki bir yerde çıkacak karşına, olmazsa istanbul ankara izmirdeki arkadaşların bulur, yani zor bulunan bir kitap deil, yani pdf dışında da istersen, bu kitabı seversin sen :)

    YanıtlaSil
  12. Görseller harika elinize emeginize saglık

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar.
    Doğayı sevmeyenimiz yoktur. Ancak kimilerimiz doğayı sadece sevdiğimizi sanırız. Doğayı koruyarak da sevebiliriz. Ben de sizin gibi ülkemizin güzel yerlerini gezerek, inceleyerek görmek ve tanımak isterim. Gezi günlüklerini de okumaya bayılıyorum. Çok güzel bir gezi izlenimiydi. Bizlerle paylaştığınız için teşekkür eder, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.