Film Önerisi: Doktor Strange 2: Çoklu Evren Çılgınlığında

Önceki Ağaç Ev Sohbetlerimizin birinde en sevdiğimiz süper kahraman sorulmuştu ve ben de çokta popüler olmayan bir cevapla Dr. Strange demiştim. Açıkçası bu filme gitmeyi düşündüğümde neden o karakteri çok sevdiğimi hatırlayamamıştım. Süper kahraman filmlerinin çok büyük bir fanı değilim. İzlemeyi severim ama çizgi romanlarını okumam mesela  -çok merak etmedikçe, Strange'i merak etmiştim mesela-. Ya da sadece son yıllarda çıkan Marvel ya da DC filmlerini izlemişimdir. Yani süper kahramanlar dünyasına o kadar hakim değilim. 


SPOILER İÇERMEZ.



Film Fragmanı:




Film Hakkında Genel Bilgiler ve Konusu

Doktor Strange 2: Çoklu Evren Çılgınlığında filmi, Amerikan merkezli Marvel çizgi romanlarına dayanan Doktor Strange'i konu alan iki saatlik fantastik - korku türünde bir film. 6 Mayıs 2022 tarihinde vizyona girdi. İlk Doktor Strange'in devamı niteliğinde olsa da ilkini izlemeden de izleyebilirsiniz. Fakat ilkini izlediğiniz de her şey daha yerli yerine oturacaktır. 


Konusuna gelecek olursam evrenler arasında yolculuk yapabilen bir kız çocuğunun başına aldığı belaya Dr. Strange'i de sokmasıyla macera başlıyor. Çok güçlü olan Wanda adındaki bir büyücünün, kendi evreninde çocuğu olamamasından dolayı başka bir paralel evrenindeki çocuğunu sahiplenmek istiyor. Fakat buna sahip olmak bu denli büyük bir büyücü için bile çok zor. Wanda, evrenler arası gezme yeteneği olan America Chavez adındaki küçük bir kız çocuğunun gücünü zor yöntemlerle elde etmesi gerekiyor. Wanda aslında çok duygusal bir kadın olmasına rağmen zaaflarına yenik düşüp önüne geleni öldürebilecek bir cadıya dönüşüyor. İşte bu şekilde evrenler arasında bir koşma - yakalama macerası başlıyor.


Oyuncular



Doktor Strange (Benedict Cumberbatch) (Resmin sol tarafında): Dr. Strange'in benim favori süper kahramanım olduğunu söylemiştim. Uzun süredir süper kahraman filmi izlemediğimden tam olarak nedenini hatırlayamasam da bu filme gittiğimde ve ilk filmi de aklımda canlandığında nedenini hatırladım. Tamamen becerilerinden kaynaklı. Mistik sanatla uğraşıp yaptığı büyüler beni çok etkilemişti. Çıkardığı ilüzyonları, zamanı bükmesi, uçabilmesi, gerçekliğin kendisini değiştirebilmesi, ışınlanabilmesi... Ve bunlar yetmediği gibi süper kahraman aleminin en zeki karakterlerinden biri!


Bu filmde romantik ve komik olmasının yanı sıra yine zeki hamlelerle karşısındakini alt ediyor. Benedict Cumberbatch zaten en favori aktörlerim arasında. America ile arasında sevecen bir abi - kardeş ilişkisi oluyor. Hem onu hem evrenleri korumak adına elinden geleni yapıyor.


America Chavez (Xochitl Gomez) (Ortadaki): Sevecen ve haylaz bir kız çocuğu. Mutlu bir şekilde yaşadığı evreninde daha gücünü nasıl kullanması gerektiğini bilmediği sırada yanlışlıkla portal açarak başka evrene geçer ve macerası başlar. 



Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen): Filmin kötü karakteri gibi gösterilen fakat inanılmaz derecede güçlü, duygusal, merhametli bir karakter. Film boyunca karakter bir cadı gibi gösteriliyor ama bence filmin başından itibaren izleyici de bir hayranlık, biraz acıma ve şefkat duygusu hissettiriyor. En azından ben de böyle hissettirdi. Film boyunca kötü bir karakter gibi de göremedim. 


Wanda'nın, kendi evreninde çocuğu olmadığı için evrenler arası yolculuk yapan birinin varlığını öğrendiğinde gözü döner. Sonucunda öldürmek bile olsa o gücü o kızdan almak ve çocuklarının olabileceği bir evrene gidip onlara sahip olmak ister. Ama işler istediği gitmez ve Dr. Strange ile karşı karşıya kalmak zorundadır.


Film Değerlendirmem

Korku ve fantastik türündeki bu filmi genel olarak sevdim. Hareketli, gözlerimi kapatmadan izleyebileceğim bir maceranın içine sürükledi beni. Bazen Dr. Strange ve America arasında ki diyaloglar güldürdü, bazense Wanda'nın içindeki çocuk arzusu hüzünlendirdi. Korku dolu ve gerildiğim kısımlar oldu. Filmin kötü kısımları da vardı. Kimi yerler olması gerektiğinden çok daha hızlı geçiliyordu ve buralar da önemli kısımlardı diye düşünüyorum. Kafamda soru işaretleri bırakan yerler de oldu. Ama genel olarak izlemeye değerdi. Filmin sonundan devamı geleceğini de anlıyoruz. Yine de bir sonra ki filmin bundan çok daha iyi olmasını ve ilkine daha yakışır olmasını diliyorum.


Filmi izlemeli misiniz? Eğer fantastik, süper kahraman filmi seviyorsanız kesinlikle evet. Filme puanım 7/10.


***

IG: @kayipfisilti

Tüm dizi&film önerilerimi görmek için: DİZİ & FİLM


6 yorum

  1. Pek süper kahraman filmleri izleyen biri değilim. Temel olarak çok güçlü birileri çıkıyor dünyayı ve insanları kurtarıyor. Yine de bu dahil bazı filmler övüldüğü için ileride şans verebilirim. Güzel bir tanıtım olmuş. :)

    YanıtlaSil
  2. Epeydir bu tarz bir film seyretmemiştim. İzlenmeye değer görülüyor. Emeğine sağlık Zeynepciğim :))

    YanıtlaSil
  3. Geçenlerde Vulnicure da filmi yazdığından beri aklımda, bu yazıyla da iyice pekişti gitme isteğim. ✌️

    YanıtlaSil
  4. Çok merak ediyorum bu filmi, anlatım için teşekkürler👏

    YanıtlaSil
  5. Süper kahraman filmlerini ben de çok takip etmiyorum ama örümcek adam serisinin hepsini izledim:)

    YanıtlaSil
  6. ah evet yaa bu filmi sinemada izlemeli, severim tabisi :)

    YanıtlaSil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.