Flower | Oyun Önerisi

Journey oyunuyla beni çok etkilemiş olan Thatgamecompany tarafından geliştirilen bir video oyunu. 2009'da Playstation için yapılan bu oyun daha sonra PC üzerine de geldi. Şu an oyun Steam üzerinde tam tamına %73 indirimde. 20 TL'den 5 TL'ye inmiş durumda yani. Steam sayfasına gitmek için: Flower, Oyunun resmi internet sitesine gitmek isterseniz: Flower



Oyunun Fragmanı:



Oyun İncelemesi:

Önceden sitemde paylaşmış olduğum Journey oyunuyla benzer bir oyun (şu anda sitemde bulunmuyor, eskiden takip edenler hatırlar belki. Daha sonra linki güncelleyeceğim). Rüzgarda salınan yaprakları bir araya getirerek tam ismi gibi bir çiçek oluyorsunuz oyunda. Altı bölümü bulunuyor, yani altı harita var ve tüm seviyeler boyunca yaptığınız diğer çiçeklerin açmasını sağlamak oluyor.


Beklenilenin çok üstünde grafiği var oyunun, özellikle de bu oyunun on üç yıl önce yapıldığını düşünürsek. Renkler ve ışıklar fragmanda görülebileceği gibi ahenk içinde. Çevrenin güzelliği büyülüyor. Yani 10/10'luk bir grafiğe sahip oyun.


Oynanışa gelirsek; oyunda hiçbir konuşma ya da yazı yok. Hiçbir şey anlatmıyor fakat oyuna girildiği gibi ne yapmanız gerektiğini kolayca anlıyorsunuz. Rüzgarla yön verdiğimiz çiçeğimiz bir yılan gibi süzülüyor. Oyun eğlenceli, sürükleyici ya da heyecanlı değil. Bunu söylemeliyim. Çünkü oyunda sadece ilerliyorsunuz. Fakat bu oyunu güzel yapan şey eğlenceli olması değil, insanı rahatlatması. Yani kafa dinlemek istiyorsanız oynayabileceğiniz bir oyun. Bu yüzden oynanışa puanım 7,5/10


Müzik, ses... Oynanışına bağlı olarak huzur verici tonda orkestra müziği. Zaten bu oyunun yapımcıları müzikleriyle Grammy ödülüne layık görüldü. 9,5/10 puanım müziklerine de.


Son olarak hikayesi. Çok çarpıcı bir hikayesi yok. Sadece rahatlamak için oynanabilecek, zaman geçirilebilecek bir oyun. Hikaye: 4/10


Oyunu oynamalı mısınız? Herkese yansıyabilecek bir oyun değil. Evet, grafiğiyle ve müzikleriyle tam bir sanat eseri. Ama dediğim gibi macera olmadığı için, sade oyun tercih edenlerin oynaması gereken bir oyun.


***

IG: @kayipfisilti

Tüm oyun incelemelerimi görmek için: Oyun İncelemelerim

8 yorum

  1. Güzel bir inceleme olmuş. Manzaraları ve çiçekleri sevdim, müzik de çok hoşmuş. Ama dediğin gibi bir heyecan yok, bir süre sonra sıkabilir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, tam böyle kafa dinlemelik bir oyun. Canın sıkıldığında ya da böyle rahatlamak istediğinde... :)

      Sil
  2. playstation salonuna gidiyor musun oynamaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşlarım çağırırsa arada gidiyorum. Genelde kendi bilgisayarımdan oynuyorum oyunları :)

      Sil
  3. Her yönüyle detaylı bir inceleme olmuş merak ettim oyunu.

    YanıtlaSil
  4. Güzel farklı bir oyun incelemesi ilk defa görüyorum bu oyunu ;)

    YanıtlaSil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.