Rime Oyun İncelemesi

Bugün size oynarken gözlerimi yaşartan, hikayesini çok beğendiğim bir bulmaca-macera oyunundan bahsedeceğim. Genel özelliklerinden bahsedeyim önce. Bu oyun  Tequila Works tarafından 2017'de piyasaya çıkartıldı. Şu an Steam fiyatı 49 TL. Oyunun resmi web sitesine göz atmak isterseniz: link 




Oyunun fragmanı:






Öncelikle önceden bu tarzda, yani bulmaca (puzzle) tarzında oynadığım sadece Journey oyunu vardı. Çok fazla puzzle oyunu oynamam. Hikayesi ilgi çekici gelenleri bazen oynarım. Bu yüzden çok fazla başka puzzle oyunlarına göre bir inceleme olmayacak bu.


Tek oyunculu olan Rime oyunu, bir çocuğun gemi enkazından kurtulup bir adaya kendini atmasıyla başlıyor. Bu çocuğu siz yönlendiriyorsunuz. Kısıtlamalar, sınırlamalar yok. Adanın gizemlerini yavaş yavaş çözerek ilerliyorsunuz. Size tek yardım edense bir tilki oluyor. Onu gördüğünüz yerde, onu takip etmeniz gerektiğini hissediyorsunuz. Adanın ruhunu hissettiren müzikleri eşliğinde adanın gizemlerini ortaya çıkarken çeşitli simgelerle, görsellerle ve çok nadiren araya giren introlarla oyunun hikayesini kavramaya başlıyorsunuz. İşte oyunun en can alıcı kısmı bu. Bu görseller, simgeler siz de çeşitli duygular hissettirmeyi başarıyor. 


Görsel olarak renkli, insanın içini açan grafiklere sahip bu oyunun bulmacaları çok zor olmasa da yer yer zor olabilir. Ben genelde bu tarz oyunlar oynamadığım için belki de, zorlandığım kısımlar oldu. Oyunda yine en çok sevdiğim şeylerden biri de etkileşimdi. Yani bulmacaları çözerken bu küçük erkek çocuğunun o nesnelerle etkileşimi. Bazen hüzünlü kısa bir müzik, bazen bir çığlık, bazense bir iç çekiş dökülüyor karakterimizin dudaklarından.


Oynamalı mısınız? Bulmaca tarzı ya da hikayesi güzel oyunları seviyorsanız tavsiye ettiğim bir oyun. Oyuna puanım 7,5/10


***

İlk resim Wallpaper Abyss sitesinden alınmıştır.

13 yorum

  1. çok oynardım önceden cennet kapısı da güzel grafiklenmiş oyunda :)

    YanıtlaSil
  2. Oyun güzel ve ilginç görünüyor. Ben pek oyun oynamadığım için bir süre sonra sıkılıp bırakıyorum, bir şeyleri beklemeyi de hiç sevmiyorum mesela. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeyleri beklemeyi ben de hiç sevmem. Mesela o yüzden dizileri izlemek için hep bitmesini beklerim ya da arkadaşlarım yüzünden bekletilmeyi de çok sevmem. Çok sık bekletildim mi azar çekiyorum maalesef dayanamayıp :D Ama oyunlar farklı, ben küçüklüğümden beri çok oyun oynarım ve hala oyun oynamayı severim. Çok yoğun değilsem günde 1 saatimi ayırırım genelde:)

      Sil
    2. Şeyi kastettim, bazı oyunlarda oluyor ya enerji falan bitiyor dolmasını bekliyorsun ya da farklı şeylerden bekletiyor. Bu oyunda yoktur sanırım. :)

      Sil
    3. Ah anladım şimdi. Evet bunda enerji durumu yok. Sadece bulmacaları çözemezseniz ya da çok zamanını alınca falan sinir bozucu olabiliyor ama sonuçta bulmaca oyunu, bir yerde amaç bu:)

      Sil
  3. İlginçmiş, ilk kez görüyorum ama ben bu sıralar dekorasyon oyunlarına taktım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dekorasyon oyunu oynamayalı baya oldu sanırım. Önerebileceğin güzel bir oyun var mı o tarz acaba? :)

      Sil
  4. Çok güzel bir oyunmuş. NE kadar zamandır oyun oynamadığımı fark ettim :D

    YanıtlaSil
  5. Rime'nin videosunu izledim, kullanılan müzik harikaydı. Küçük kahraman ve tilki de çok hoşuma gitti. Oyun aklımda olsun, çok teşekkürler tanıtım için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, yorumunuz için ben teşekkür ederim!:)

      Sil
  6. sen oyun seviyon evet, ya çoktandır oynamadım, başlasammıki yine oynamaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vaktin varsa oyna derim:) Günde bir saatimi ayırıyorum oyunlara ben^^

      Sil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.