Addams Ailesi 2

Spoiler (detaylı bilgiler) içermez.

Wednesday'i izledim, bitirdim. Beğendim, fena değil. Onun hakkında yazacağım bir sonraki gönderilerimde. Addams Family 2'yide aslında Wednesday'den önce izleyecektim fakat arkadaşla izlemeye söz verince onu beklemek zorunda kaldım, dizi de o arada kaynadı. Neyse, Addams Family 2 - Addams Family Values (Addams Ailesi Değerleri), Addams Ailesi filminin devamı niteliğinde. Oyuncular aynı, değişmiyor. Yeni oyuncular ekleniyor, bahsedeceğim onlardan. Addams Ailesi'nin ilk filminin incelemesini görmek için: TIK TIK. Hatta bu incelememi okumadan önce onu okuyunuz çünkü aynı filmi gibi bu da devamı niteliğinde sayılabilir. (Bu arada Addams Ailesi'nin ilk filmi için yanlış bir fotoğraf tercihi yapmışım. Paylaştığım fotoğraf ikinci filme aitmiş.) 




Film Fragmanı:

Ne yazık ki bu filmin de türkçe dublajlı fragmanı bulunmuyor internette. İngilizcesini izlemek isterseniz:



Film Hakkında Genel Bilgiler ve Konusu

İlk filminin iki yıl ardından, yani 1993 yılında yayınlanan Addams Ailesi Values, Barry Sonnen tarafından yönetilen doğaüstü kara mizah türüne giren bir Amerikan filmi. Orijinal, yani ilk filmdeki oyuncular ve karakterlerle aynıları bulunuyor. Yine başrolde Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd, Jimmy Workman ve Christina Ricci bulunuyor. IMDB puanı: 6.8/10


Bu filmde farklı olarak Joan Cusack da rol alıyor. Addams Ailesi'ne yeni bir üye ekleniyor, yeni bir bebiş ve ona bakıcı olarak Debby'i (Joan Cusack) buluyorlar. Amca Fester, yeni gelen dadıya aşık oluyor ve aralarında bir şeyler başlıyor. Fakat işler pek yolunda gitmiyor. Fester, dadıya oldukça kafayı takıyor ve Addams Ailesi'nden uzaklaşıyor. Ayrıca dadının göründüğü gibi bir kadın olmadığı ortaya çıkıyor. Yani başları yine beladan uzaklaşmıyor Addams Ailesi'nin. Bu arada Büyük çocuklar; Wednesday ve Pugsley'de ayrı iş peşinde. Yeni doğan kardeşlerini kıskandıkları için onu öldürmeye çalışıyorlar. Ailesi de onları yaz kampına gönderiyor ve onlar orada ayrı maceralar yaşıyor. Yani film ikiye bölünüyor. Birincisi Addams Ailesi, Fester ve Debby arasında, ikincisi de çocukların yaz kampında -benim favorim- olaylar gelişiyor.


Genel Değerlendirmem

Bu gönderimde çok detaylı bir inceleme yapmadım, kostüm, müzik, yer gibi çünkü ilk filminde neyse o. Olaylar Fester-Debby arasında absürt bir şekilde gelişirken bizi oldukça eğlendirdi. Diğer taraftan Wednesday ve Pugsley sahnelerinde çok fazla gönderme var özellikle nazi savaş esir kamplarına dair. İzlemeli misiniz? Nostaljik, kara mizah ya da gotik filmleri seviyorsanız kesinlikle size göre! Puanım: 8/10


***

IG: @kayipfisilti

Tüm film önerilerim: Film Önerileri & İncelemeleri

Tüm dizi & film önerilerim için: Dizi&Film 

3 yorum

  1. çok severiim tabisideki :) bir de, 21 aralık yazımı okusan yaa, bir cadı olarak hihihi :)

    YanıtlaSil
  2. Wednesday'ı dah çok merak ediyorum. Son zamanlarda adı çokça karşıma çıkmaya başladı. Bu film hakkındaki izlenimlerini de öğrenmek isterim Zeynepciğim. Emeğine sağlık :))

    YanıtlaSil
  3. Addams ailesine giderek yükseliyorum sayende. 🤭

    YanıtlaSil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.