Abisal Gücün Altında

Geçen paylaştığım Buz Cadısı hikayesi gibi bir şey daha denemek istedim. O resmi yapay zeka ile geliştirerek yeni çok kısa bir öykü yazdım. Umarım beğenirsiniz!



Eğer bu yazımın bir şarkısı olsaydı da bu olurdu:



Abisal Gücün Altında

Okyanusun karanlık derinliklerinde, ruhu gemisinin yelkenleri kadar aşınmış olan yirmili yaşlarındaki genç bir kadın, kendisini akıl almaz bir güç tarafından ele geçirilmiş halde buldu. Kadim masallardaki fısıltılar, dalgaların altında gizlenen böyle bir gücün habercisiydi ama o şimdiye kadar hiç inanmamıştı. Boğucu pençesine hapsolmuş, kendisini tüketen karanlığa karşı savaştı, gemisi uçurumun derinliklerine doğru sürüklenirken kurtulmaya çabaladı. Her geçen an kızın umutları azalıyor, onu esir alan, onu bilinmeyen ve korkunç derecede nihai bir kadere mahkum eden acımasız güç tarafından yutuluyordu.


---

Bu fragman olsun, bu öykümü sanırım uzunca yazmaya karar verdim şimdi. Umarım sevmişsinizdir! :)

11 yorum

  1. Üzerinde çalışabilirsin, öykün bizleri nereye sürükleyecek bakalım.

    YanıtlaSil
  2. Gürsel, müzik ve hikaye uyumu çok güzel. :) Hikayeyi sevdim, kısa olsa da dikkat çekiciydi.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Okyanusun karanlık derinliklerinde seyrüsefer halinde olan bir geminin yelkenleri ne kadar aşınmışsa, o geminin içinde bulunan ruhun da o kadar aşındığı anlatılmakta. Aşınan yelkenli ile ne kadar sağlıklı bir yol alınabilirse, aşınmış yaralı ruh ile de ancak o kadar yol alınabilir. Ancak, aklıma bir ara hemen Nuh'un gemisi geldi. Kendi kendime, acaba "ruhu gemisinin yelkenleri kadar aşınmış" ifadesini "Nuh'un gemisinin yelkenleri kadar aşınmış" şeklinde değiştirerek bir daha okudum ve tekrar düşündüm ve acaba Nuh'un gemisinde yelken var mıydı diye merak ettim. Araştırdım. Temsili Nuh'un gemisinde yelken göremedim ve tekrar sizin hikayenize geri döndüm. Hala o yirmili yaşlarındaki kadının ruhunun neden sahibi olduğu gemisinin yelkenleri kadar aşındığını merak ediyorum.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruhu gemisi diye yazınca benim de aklıma direkt Nuh'un gemisi geldi ama onunla alakalı değil. Siz yine de merak etmişsiniz, araştırmışsınız. Nuh'un gemisinde yelken var mıdır yok mudur ben de bilmiyordum, o şekilde aklıma da gelmemişti.
      Yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  4. küçük deniz kızıııı geldi aklımaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha çok korsan gibi düşünmüştüm yazarken. Deniz kızı, o da iyiymiş. Hepimizin hayal gücü işte. Tek bir yazı, bir sürü anlam ya da çıkarım değil mii:)

      Sil
  5. Uzun zaman oldu, sizin sitenizle başladım bu geri dönüşe.🍀 Sormak istiyorum, "Waatpad" kitapları okur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz öyleyse! Geri dönmenize sevindim... Wattpad'e yıllar yıllar önce girmiştim -10 sene kadar önce olabilir- ama hiç sevememiştim oradaki kitapları. Yani bana göre değil. :)

      Sil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.