Buz Cadısı

Merhaba! Bugün farklı bir gönderi ile karşınızdayım. Bugün önceden sipariş etmiş olduğum peruğum geldi. Açıkçası neden aldığımı çok bilmiyorum. Instagram hesabımı takip ediyorsanız Cosplay olayının hoşuma gittiğini ve imkanım olsa yapmak istediğimi söylemiştim. Bunu ciddi ciddi yapmam ama zaman buldukça eğlencesine yapacağım sanırım. Peruğu sipariş etmemin nedeni de bu! Ve ne zaman hoşuma giden fotoğraflar çektim, o zaman onlarla ilgili öyküler yazacağım.




Peruğu takar takmaz kendimi buz cadısıymışım gibi hissettim. Zaten kışa olan özlemimle çok mini bir öykü yazıverdim. İngilizce olarak IG hesabımda paylaştım, burada da Türkçesini paylaşayım dedim. Umarım okurken zevk alırsınız! (Bu arada kıyafetimin buz cadısını pek çağrıştırmadığını biliyorum, sadece dolabımdan en yakın kıyafeti seçtim. Yine de hoşuma gitti ve paylaşmak istedim! :)




Buzdan bir pelerinle sarılı olan Buz Cadısı, karlı vatanının özlemiyle uzaklara bakıyor. Sonsuz beyaz manzaraların anıları zihninde dans ediyor, donmuş güzellik ve büyünün hikayelerini fısıldıyor. Kalbinde geri dönmeyi, dondurucu rüzgarların serinliğini bir kez daha hissetmeyi, don ve kardan oluşan krallığına hükmetmeyi arzuluyor...


Bu kadar! Hahah, biliyorum, çok kısa!

22 yorum

  1. Merhabalar.
    Çocukluğumuzdan beri cadılar hakkında pek çok hikayeler okuduk ve cadıları biliyoruz. "Buz Cadısı" isimli cadı da var mıydı, yok muydu pek hatırlayamadım. Ama buz cadısı kulağa hoş geliyor. Kısa hikayeyi de okudum. Kısa olmasına rağmen hem ilginç, hem de güzeldi. Peruklu fotoğrafınız hakkında da konuşmak gerekirse, fotoğraftaki soğukluk göze çarpıyor, ama buz cadısı diyemem.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Öncelikle yorumunuz için teşekkür ediyorum ve umarım kendinizi daha iyi hissediyorsunuzdur, hastalıktan bahsetmiştiniz önceden...

      Evet, birçok cadı hikayeleriyle büyüdük. Buz Cadısı değil ama mesela Narnia Günlükleri isimle film serisinde Buz Kraliçesi var.

      Ayrıca buz cadısı diyemenizin sebebini sanırım anlıyorum. Instagram'da belirtmiştim aslında ama burada belirtmeyi unutmuşum, ekleyeceğim buraya da şimdi. Kıyafetten dolayı muhtemelen o. Kıyafetin çok Buz Cadısı'na hitap etmediğinin farkındayım fakat elimde olan sadece buydu. Yine de ben öyleymişim gibi hissettim ve paylaşmak istedim. Tekrardan teşekkür ederim. :)

      Sil
    2. Ah ayrıca fotoğrafın arka planı da bunu etkiliyordur illa ki.:)

      Sil
  2. Merhabalar.
    Evet, sağlığım şu anda iyidir. Neden "buz cadısı diyemem" dedim biliyor musunuz? Cadı, kötülük yapan ve kötülüğün simgesi olduğu için. Ama "buz kraliçesi" diyebilirim. Çünkü buzlu fotoğrafınız bir cadıdan çok kraliçeyi çağrıştırıyor.
    Cevab-i yorumunuz için teşekkür ederim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi olmanıza sevindim. Hiç o yönden düşünmemiştim, teşekkür ederim.
      Evet Cadı kelimesi kötüler için kullanılırmış fakat şimdi cadı kelimesi büyü güçleri olan iyi büyücüler için de kullanılmaktadır. Sanırım İngilizceye "Witch" olarak çevrilip kelime anlamı o şekilde genişlediği için. Yine kötü büyücüleri daha çok simgeler ama iyileri de kapsar. :)

      Sil
  3. Peruk size çok yakışmış Zeynep Hanım. Bence kıyafetiniz de uyumlu olmuş. Bundan iyisi can sağlığı olsun.
    Kısa öyküyü de beğendim.
    Cadı deyince aklımıza ilk gelen kötü karakter oluyor ama sizin için öyle diyemeyeceğim. Siz, bu fotoğraflarla ancak güzel hisler barındıran iyi karakterli cadı olabilirsiniz benim gözümde. :)
    Güzel ve değişik paylaşım için teşekkür ediyorum size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Yorumunuz için teşekkür ederim. Aslında olay rol yapma oyunu gibi olduğunda neden kötü bir role de girmeyelim ki? Demek istediğim filmlerde, dizilerde kötü roller olmasa nasıl olurdu? Ama o aktristlerin aktörlerin hiçbiri ya da en azından çoğu gerçekte iyi insanlar. Bu yüzden aslında kötü bir cadı olarak düşünmenin de bir zararı olmaz benim için. Benim hissettiğim daha çok, biraz çılgın olan bir büyücüydü. Mesela karşısındakini dondurabilen bir büyüyee sahip olan, hafif çatlak ama iyi bir büyücü gibi. Tabii siz istediğiniz gibi hayal edebilirsiniz. Sizin hayal gücünüze kalmış :)

      Sil
  4. Buz Cadısı ile tanıştığımıza memnun olduk :)

    YanıtlaSil
  5. hımmm yerli frozen pekiii :)

    YanıtlaSil
  6. Peruk çok hoş durmuş bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve siteme yapmış olduğunuz ziyaretiniz için teşekkür ederim :)

      Sil
  7. İnanılmaz yakışmış! İlk bakışta peruk olduğunu da farketmedim açıkçası :)
    Miniminnacık hikayenin devamı gelsin lütfen!
    Sevgiler ~~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumunuz için :)
      Bu öykünün devamı olur mu bilemiyorum, belki... :)

      Sil
  8. Çok yakışmış ama sana. Sanki gerçek gibi :)

    YanıtlaSil
  9. Öykünün devamı gelebilir aslında, gizemli bir giriş olmuş. :) Peruk da yakışmış. Buz cadısı havasını verdiğine de katılıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, öykünün devamı konusunda emin değilim ama bakalım. :)

      Sil
  10. Aklında kalacağına deneyip görmek gerek bazen :) Ben de almıştım bir zamanlar kendime farklı farklı peruklar ama takıp dışarı çıkamadım. Belki daha gerçekçi peruklar olsaydı çıkabilirdim. İlk fotoda saçını boyadığını sandım bir an :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dışarıya ben de perukla çıkmıyorum, saçlarımla ilgili ciddi bir sıkıntı olmadıkça da perukla çıkmam sanırım. Sadece eğlencesine aldım ben de böyle birkaç tane. Teşekkür ederim yorumunuz için.:)

      Sil
  11. Özellikle ilk fotoğraf çok hoş. Bence renkler uymuş 😊

    YanıtlaSil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.