Bahar Rutinim

Of, çok yoğun bir haftaydı bu hafta. Neyse ki yarın yoğunluğum bitiyor ve bir süre dinlenebilecek, hobilerime zaman ayırabileceğim! Biliyorsunuz ki zaman zaman yeni rutinler oluşturuyorum. Bir şeyler beni germeye başladığında, iyice bunaldığımda anlıyorum ki yeni bir rutin oluşturma zamanı. Ben de bir bahar rutini oluşturma kararı aldım.




Öncelikle şu şarkıyı bir dinlemenizi öneririm. Yıllar yıllar önce gece uyumadan önce açıp dinlediğim, hayallere dalarak uyuyakaldığım şarkılardan biridir. Şarkıyı şimdi tekrar keşfediyorum, oynatma listemde tekrarda yani. Oldukça yavaş ve melankolik bir şarkı. Ve şanslıyım ki açık balkon kapımdan şöyle güzel bir rüzgar esiyor şu an. Kendimi huzurlu ve sakin hissediyorum... Yaşadığımı hissettiren bir doğa olayı bu. Güneş altında pek hissedemediğim bir şey. Vampir miyim neyim ben be. Gerçi güneşi de seviyorum, çok nadir. Özellikle buz gibi havalardan sonra sırtımı okşayan o güneşin sıcaklığı en cozy hissettiğim anlardan. Her neyse, asıl konuma dönüyorum...





Sabahın İlk Işıkları

Sabah 8'de uyanıp balkonda nefes aldıktan sonra kahvemi içip sakince oyunlarımı oynayacağım bir saat. Daha sonrasında sakinliğimi atıp güne enerjik ve pozitif devam edebilmek için çok iyi bir kahvaltı ve ardından kısa bir meditasyon ve nefes egzersizleri yapacağım.


İspanyolca

Kahvaltının ardından, günün en önemli parçalarından biri geliyor: İspanyolca çalışma saatleri. İspanyolca, uzun zamandır öğrenmek istediğim bir dil ve Bahar Rutinim sayesinde bunu gerçekleştirmek için kendime zaman ayırabileceğim. Her gün yaklaşık iki saat boyunca, satın aldığım kimi derslerle kendim İspanyolca öğreneceğim. Ayrıca bu sabah için güzel bir zihinsel çalışma olacaktır.



Parmak Piyanosu - Kalimba Zamanı!

Kalimba çaldığımı zaten biliyorsunuz. Daha fazla şarkı öğreneceğim. Ayrıca başlangıç seviyesinde bir kayıt cihazı aldım. Müzisyen olan abimin de dediğine göre bir de program öğrenmem gerekiyormuş YouTube'da paylaşabilmem için çaldıklarımı. Onlarla uğraşacağım 1.30 - 2 saat kadar.


Sosyal Medya ve Teknolojik Aletlere Elveda

Tabii ki geçici süreliğine. Sosyal medyada çok fazla vakit geçirdiğim ve son zamanlarda beni strese soktuğu için Instagram hesabımı bir süreliğine kapattım. Ne kadar sürer bu bilemiyorum. 15 gün, bir ay, belki iki ay... İki gün de olabilir şimdi, bilemedim. Geri döndüğümde daha az zaman geçiriyor fakat daha kaliteli şeyler paylaşıyor olacağım. Bilgisayara da çok bakmayacağım. Bir sabah oyun, bir de akşamları, geceleri dizi-film izlemek için o kadar.


Bu üçü rutinime eklediğim yeni şeylerdi. Günümün geri kalanı öncekilerle aynı. "Hayat" kategorisinden önceki rutinlerimi görebilirsiniz. Peki siz neler yapıyorsunuz? Hayatınıza son zamanlarda eklediğiniz yeni şeyler var mı? Yorumlarınızı bekliyorum!

8 yorum

  1. Merhabalar.
    Bilgisayarı ve interneti artık sadece bir bilgiye ve kaynağa ihtiyacımız olduğu ve bir de blog yazıp blog okuyacağımız zamanlar kullanıyoruz. Maalesef hayatımıza son zamanlarda eklediğimiz yeni bir şeyler olmadı. Çünkü, hastalıklardan gözümüzü açamıyoruz. Daha birini iyi edip şifaya kavuşturamadan, başka bir hastalık zuhur ediyor ve dolayısıyla hastane köşelerinden bir türlü kurtulamıyoruz.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu duyduğuma gerçekten çok üzüldüm... Bir ara ben ve ailem de ağır hastalığa yakalanmıştık ve üç hafta boyunca gitmemişti üzerimizden hastalık. Bizim için zor zamanlardı. Sizi az çok anlayabiliyorum bu yüzden ve çok içten bir şekilde diliyorum ki en kısa sürede iyileşirsiniz...

      Sil
  2. Hayatı düzene koymak önemli gerçekten. Yoksa vakit hızla geçip gidiyor. Kalimbayı ben de merak ediyordum, kolay mı öğrenmesi? :) Müzik de çiçek fotoğrafı da çok hoş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle.. Kalimba oldukça basit öğrenmesi. Huzur verici ses tonu var. Ayrıca küçük olduğu için her yere taşınabilir olması da büyük avantaj, fiyatları da uygun. Bence denemelisin ilgini çektiyse :)

      Sil
  3. Müzik çok hoşuma gitti. Kendinize ve rutininize bir şeyler katmanız ve kendinizi geliştirmeniz çok harika.
    Benim son zamanlarda kendim için yaptığım tek şey bloguma geri dönmek oldu. İstediğim ama henüz başlayamadığım çok şey var ne yazık ki...
    selamlar ~~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müziği beğenmenize sevindim. Bloğunuza dönmeniz de harika. Umarım istediğiniz şeylere de ayıracak vakit bulabilirsiniz. İnsan gerçekten harika hissediyor o zaman...

      Sil
  4. Güneş altında pek hissedemediğim bir şey. Buz Cadısı olduğun için olmasın :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de bu ara telefonla çok meşgulüm biraz azaltmam lazım. Gerci bloglar için kullanınca bir anlamda mecbur kalıyoruz. Bahçe işlerim başlayınca biraz mesafe koyarım telefonla arama 🤣

    YanıtlaSil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.