Dordogne | Oyun Önerisi

Size yine çok tatlı bir oyun önerisiyle geldim. Oyunumuzun adı: Dordogne.




Oyun Hakkında Genel Bilgiler

Dordogne, Fransız geliştiriciler olan Un Je Ne Sais Quoi ve Umanimation tarafından paylaşılan bağımsız macera oyunudur. 2023 yazında çıkan bu oyun 8 bölümden oluşuyor. Ben 6 buçuk saatte bitirdim. Steam üzerinde fiyatı 10.49 dolar civarında yani yaklaşık olarak 330TL. Ben indirimdeyken almıştım oyunu 6 dolar civarında. Oyuna Steam üzerinden ulaşmak için: Steam; Oyunun kendi sitesine gitmek için: Umanimation


Oyunun Fragmanı



Sanat/Haritalar
(10/10)

Oyunun en göze çarpan özelliğiyle başlamak istiyorum, oyunun sanatı! Oyunu Steam üzerinden keşfetmiştim. Sanırım Steam hesabımın köşesinde bir yerinde önerilerde çıkmıştı. Girdim, oyunun çizimini gördüm ve hiç abartısız ne olduğunu araştırmadan direkt çizimini aşırı beğendiğim için satın alıverdim. Yağlı boyayla çizilmiş gibi canlı renklere sahip oyun beş yıldızlı görsel sunuyor bize. Haritalarda oldukça hoş.



Oyunun Hikayesi
(7,5/10)

Oyunun hikayesi Fransa'da bulunan Dordogne şehrinde geçiyor. 32 yaşındaki Mimi kısa bir süre önce vefat eden büyükannesinden kendisine yazdığı bir mektup bulur. Mektupta büyükannesi Mimi'ye Dordogne'deki evinde kendisi için bir kutu bıraktığını söyler. Ailesi Mimi'nin gitmesini istemese de Mimi Dordogne'ye gider ve orada bir aile dramını ortaya çıkartırken kendi çocukluğunu hatırlar.


Oynanış
(4/10)

Sanat ve hikaye üzerinde duran oyunun oynanışı çok etkileyici sayılmaz. Oyunda geçmiş, Mimi'nin çocukluğu ve şu an olmak üzere iki zamanlı oynuyoruz. Yapmamız gerekenler genel olarak çok basit şeyler. Yürümek, büyükanneyi takip etmek, yemek yapmak vs. Ayrıca mesela nehrin içinde geçen bir bölüm var orada yüzme animasyonu görmüyoruz. Oyunda beni tek rahatsız eden buydu. Genel olarak eksiklikler olsa da oyun genel itibari ile bu yönden beni çok rahatsız etmedi.





Oyun Hakkında Genel Düşüncelerim


Genel olarak oldukça beğendiğim bir oyun oldu. İyi ki de oynamışım dedirtti yani. Çünkü biraz rastgele aldığım için oyunu, yani sadece görsel sanatına bakıp aldığım için şüphelerim vardı. Ama bir oh çekerek bitirdim oyunu. Hikayesi güzeldi. Daha iyi hikayeli oyunlar oynadım şahsen ama yine de iyiydi. Oynamalı mısınız? Bence değer. Hem sizi büyükanne torun ilişkisiyle sıcacık tutacak, hem gözlerinizi pastel renklerle boyayacak hem Dordogne'nın o güzel köşesinde sakin zaman geçirmenizi sağlayacak. Genel puanım 7/10.


***

Instagram: @kayipfisilti

Tüm oyun önerilerimi ve incelemelerimi görün


1 yorum

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.