Denizli Seyir Tepesi Şehir Ormanı

Denizli, Kumkısık, Denizli, Türkiye


Denizli'de buz gibi bir sabaha uyandık bugün. Şehir merkezine kar yağmasa da perdeleri araladığımızda karlı dağlar günaydınladı bizi. Evimizin sol tarafı Denizli Seyir Tepesi Şehir Ormanı'na bakıyor. Oralara da az biraz kar yağdığını gördüğümüz de gidelim bari dedik. Sıcacık kahvemizi, çayımızı alıp gittik. Önceden buraya bir kez daha gitmiştim ama gün yüzü ile görmemiştim. Akşam vaktinde karanlıktı. O şekilde de çok ayrı bir güzelliği var buranın.



Denizli Seyir Tepesi Şehir Ormanı, 405 bin karelik alanı ile Türkiye'nin en büyük orman şehri olma özelliğini taşıyor. 800 metre yükseklikte olan bu seyir tepesi, sadece Denizli manzarasını sunmuyor bize; birçok çeşit aktivite bulunuyor. Manzara karşı yazın piknik yapabileceğiniz birçok alan, restoranlar, çocuklar için parklar, Denizli'nin tarihine göz atabileceğimiz Turan Yolu'na sahip.


Turan Yolu



Turan Yolu

Turan yolu boyunca Denizli'nin Türk yurdu olmasında tarihi olayları,  Anadolu'daki Türk boylarının tamgaları gibi önemli kişilere, yerlere, zamanlara yer verilmiş. Uzunca bir yoldan sonra da karşımıza eşsiz güzellikteki kabartmalar karşımıza çıkıyor. Aynı şekilde önemli kişilerden bahsedilmiş.





Manzaranın tadını çıkarırken daha iyi havalarda yukarıdaki yerlerde oturup çayınızı, kahvenizi vs. içebilirsiniz ya da kışın gelip kar topu savaşı yapabilirsiniz.. Ayrıca burada kümes hayvanları da bulunuyor. Soğuk olduğu için şu anda yok tabii.




Çocuklarınızı parkta eğlendirebilir ya da benim gibi çocuk ruhluysanız çocuklarınızdan önce kendiniz atlayabilirsiniz bu park alanlarına! Park alanları dışında; macera parkuru, kütük tırmanışı, kay kay parkuru da bulunuyor. Bunların dışında dağ kızağı, kamp alanları, 5 kuleli Zipline, Gençlik Vadisi ve Şelale'de bulunuyor. Yok yok burada. Fakat her şeyden tam verim alabilmek için, istediğiniz etkinliğe katılabilmek için yani daha sıcak havalarda gelmekte fayda var. Yazın mutlaka tekrar ziyaret edebileceğim bir yer. Çok beğendim. Denizli'ye yolunuz düşerse, uğramadan gitmeyin.


***

Tüm gezi yazılarımı okumak için: link

Instagram: @kayipfisilti




11 yorum

  1. Denizli Seyir Tepesi'den şehrin manzarası harika görünüyor. Şehir ovanın üzerine kurulmuş, göz alabildiğine düz. Kar sonrası ağaçlar gelin gibi beyazlara bürünüp göz alıcı bir görünüme kavuşmuş. Paylaşım için teşekkürler. Yazın da ayrı güzel olur oralar. Kızakla kaymak isterdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Denizli dağların arasında kalmış bir düzlükte yer alıyor. Resim Denizli'nin sadece bir bölümü. Çok büyük Denizli'de aslında. Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  2. yaaa ama ne güzel yaaa valla kartpostal gibi en üstteki kar ve ağaç fotoları :) sen de seviyon zaten karı, ne mutlu keyifli olmuşsundur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kar manzarası çok ayrı benim için :)
      Teşekkürler yorumun için!

      Sil
  3. Ne güzelmiş ya... Tüm fotoğraflar kartpostal hissi veriyor. Orada olmak istedim. :)

    YanıtlaSil
  4. Çok çok güzel fotoğraflar yakalamışsın. Hepsi tam kartpostallık :D

    YanıtlaSil
  5. Fotoğraflar çok güzel. Denizli'ye birkaç gittim ama tam olarak gezdiğimi söyleyemem. Bu yüzden Seyir Tepesini ilk kez sizden duydum. Kışı ayrı, yazı ayrı, baharı ayrı güzel bir yer olmalı. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, her mevsimi ayrı güzel! Olur da fırsatınız olursa mutlaka gezin derim Denizli'yi. Parkları, tarihi yerleri, seyir tepeleri, köyleri, müzeleri kısacası her şeyiyle çok güzel bir şehir!

      Sil
  6. Kar da ayrı yakışmış :) Hem size hem manzaraya :) Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.