Ödemiş Gölcük Gölü

İzmir, Türkiye

İzmir gezimin ikinci ve son kısmına geçiyorum şimdi. Birinci kısmı olan Birgi Köyü gezimi bir önceki gönderimden (Birgi Köyü) okuyabilirsiniz. Gölcük Gölü, İzmir'in Ödemiş ilçesinde bulunan Bozdağ Yaylası'nda bulunuyor. Birgi Köyü'ne 20-30 dakika, İzmir merkeze 130, Ödemiş merkeze ise 20 km uzaklıkta. Gölün etrafı çamlarla, bahçelerle, kamp alanı ve konaklamalarla çevrili.



Birçok göl gezdim ama Gölcük aralarında en iyisi diyebilirim. Çünkü sadece göl değil, gölün etrafı da tapılası. Kiraz bahçeleri vardı özellikle, aman Allah'ım. Güzellikleri başımı öyle bir döndürdü ki bunu eve geldiğimde bahçelerin fotoğrafını çekmediğimi fark ettiğimde anladım. Nasıl olur da fotoğraflamam, hala kızıyorum kendime... Zaten burada çok fazla fotoğraf çekmedim, onun yerine videolar çektim.


 


Gölcük Gölü'nün denizden yüksekliği 1100 metre ve derinliği 5 metre. Burada kamp alanı var. Yani çadırınızı, karavanınızı getirebilirsiniz. Doğa tatili için düşünmeden tercih edilebilecek yerlerden. Kamp yapmak istemezseniz 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'nün 1934 yılında kaldığı tarihi bir bina şu anda otel olarak iş görüyor.  Aşağıdaki videonun sesini açarsanız kuş ve kurbağa seslerini duyabilirsiniz. Azıcık çıkan tır sesini de duymazdan gelebilirsiniz:



Önceki gönderimde dediğim gibi çok kasvetli bir havada yola çıkmıştık. Ve burası da uğradığımız en soğuk yerdi. Dışarıda on dakika zor durdum desem yeridir. Bu yüzden yazın doğa tatili için daha uygun bir yer. Fakat tertemiz bir havası var. Mutlaka buraya kamp yapmaya geleceğim daha sonra.

***

IG: @kayipfisilti

Tüm gezi yazılarımı görmek için: Gezi günlüklerim

İzmir'de gezdiğim tüm yerleri görmek için: İzmir Gezileri

3 yorum

  1. benim de gördüğüm yerler arasında en iyi bikaçyerden biri. iki kere yaz ortasında gittim ve üşüdüm. orda da ödemiş köftecisi vardı. şehir merkezi gibi olan yerde takıldım ben de. sen de orlarda takılmışsın herhalde. yani gölün karşı tarafına gitmedim ben de :) iki kere günübürlik gittim ama bir yaz gidip bir hafta kalayım diyorum, yani, sıcaktan kaçmak için :) bir de, bolu'da bir gölcük var o da nefis nefis :)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.
    Gölcük gölü ile ilgili yazı ve görsel paylaşımınızı okudum. Gerçekten çok güzel ve tabiat harikası bir göle benziyor. Paylaşım için teşekkür eder, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Bugün özel bir gün olduğu için. Bu vesileyle tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutlarım.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. İlk kare muhteşem olmuş, içinde kaybolasım geldi. Emeklerinize sağlık. O taraflara gitme şansım yok ama adınıza sevindim unutulmaz bir keşif olmuş. :)

    YanıtlaSil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.