Yerköprü Şelalesi



Mersin'de bulunan Yerköprü Şelalesi'ne yaklaşık iki sene önce gitmiştik. Bir ağustos ayında, havanın deli gibi sıcak olduğu bir günde kendimizi yollara bırakmıştık. Her zaman cennet gibi ülke desem de bu gezimde biraz cehennemi de yaşadık. O da sıcaktan dolayı. Konya'dan çıkmıştık yola. Mersin'in Mut ilçesinde doğanın içinde yer alıyor Yerköprü Şelalesi. Arabamızı park ettikten sonra şelaleyi görmek için uzunca bir süre yürümemiz gerekiyor. Yürüyüş yolu bulunuyor, bu yüzden çok zorlu bir iniş ya da çıkış olmuyor. Fakat neredeyse 30-40 dakika kadar yürümemiz gerekiyor. 





Buraya gitmenizi kesinlikle öneririm. Resimlerde de görebileceğiniz gibi tam bir doğa harikası. Sadece yanınıza almanız gereken şeyler olacak: en önemlisi özellikle yazın gidiyorsanız su. Çünkü şelaleye doğru yol alırken içme çeşmeleri bulunuyor fakat havanın çok sıcak olmasından dolayı yakıcı bir sıcaklıkta oluyorlar. Yanınıza soğuk, buzlu su almanızı şiddetle öneriyorum. Diğer almanız gerekenler ise tabii ki fotoğraf makineniz, güzellikleri ömrünüz boyunca saklayabilmeniz için. Ayrıca burada piknik yapmak yasak ve tesis bulunmuyor. Sadece burada değil, yakınlarında da herhangi bir tesis bulunmadığını açıkça belirteyim. Acıkacağınızı düşünüyorsanız yanınıza poğaçanızı, kurabiyenizi alın!






Burada yüzmek yasak. Yani sıcaktan kaçabileceğiniz tek şey yanınıza aldığınız suyunuz olacak. Yukarıdan aşağıya gittikçe ara ara şelaleyi izleyebileceğiniz izleme platformları bulunuyor.




Yaklaşık 30 metre yükseklikten dökülen bu şelalenin olduğu alanda aynı zamanda  Ermenek Çayı da bulunuyor. 



Çayın yanında bir de şelalenin döküldüğü yerde mağaramız var fakat yüzemediğimiz için mağarayı pek keşfedemiyoruz.



Diğer resimler:





6 yorum

  1. Yüzüp serinleyememek kötüymüş

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten harika görünüyor. Fotoğraflarına baktıkça keşke orada olsam dedim. Paylaştığın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Manzara ve doğa harika, sende şahane gözüküyorsun :)

    YanıtlaSil
  4. Efsane güzellikte bir yermiş ve iyi ki tesis yapılamamış:) Yoksa bu güzelliği muhafaza etmek imkansız olurdu..

    YanıtlaSil
  5. Ayy harika görünüyor, fotoğraflar zaten müthiş. Ama neden yüzülmüyor ya üzdü. 🙃

    YanıtlaSil
  6. şelale kanyon vadi severim saoool not aldım :)

    YanıtlaSil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.