Jerry & Marge Go Large | Film Önerisi

Herkese merhaba! Geçenlerde eğlenerek izlediğim bir filmden bahsedeceğim. Bu film gerçek hayatta yaşanmış bir olay ve olayın gerçeğine dair kapsamlı bilgileri de yazının sonunda verdim. Spoiler içermez.




Film Hakkında Genel Bilgiler ve Konusu


Jerry & Marge Go Large (Jerry & Marge: Piyango Sırları), David Frankel tarafından yönetilen; Jason Fagone ve Brad Copeland tarafından da yazılan komedi tarzında gerçek hayatta yaşanmış bir filmdir. Başrolde benim favori aktörlerimden Bryan Cranston;  Anette Bening var. Film yaklaşık bir buçuk saat sürüyor. IMDB puanı: 6.9/10, benim puanım ise 7.5/10. Filmin fragmanı:




Filmimiz Yukarı Bak filmi gibi başlıyor, yani bana onu andırıyor. Birbirine tutkuyla bağlı yaşlı bir çiftin başına gelen oldukça ilginç bir olay vardır. Bu çift ulusal bir piyangoda açık bularak bunu kullandığı ve kazandıkları parayı gezmek için değil de, bunun yerine Michigan'daki küçük kasabalarına yeniden yatırdıkları anlatılıyor. Bu açığı herkes göremiyor, görmek için gerçekten matematik ile aranızın iyi olması gerekiyor. Jerry çok zeki bir adam Breaking Bad'deki gibi. Fakat burada Harvard Üniversitesi'nde okuyan bir çocuk daha onun gibi düşünüp birbirleriyle arasında ki çekişmeleri izliyoruz. 


Başroller 





Bryan Cranston
(Jerry Seibee olarak resmin sağındaki)


Bryan Cranston'un oyunculuğuna gerçekten bayılıyorum. Favori aktörlerimden ilk üçe girer yani, o derece. Bu filmde kendisi yaşlı, iki çocuklu bir aile babası olan Jerry Salbee'yi canlandırıyor. 42 yaşındaki Jerry emekli olmuştur ve kısa bir süre sonra, Winfall adlı bir piyango oyunu için bir el ilanı görür. Detayları inceledikten sonra yeterli miktarda bilet alırsa büyük bir ödeme garantisi olan bir açığı yakalar. Bulduğu bu yol yasa dışı da değildir üstelik. Sevecen, çocuklarına düşkün, biraz hırslı. Breaking Bad'deki halinin daha iyimser hali gibi geldi bana. :)


Annette Bening
(Marge Selbee olarak resmin solunda)


Başlarda katı bir anne rolünde gibi görünüp sonra aslında heyecan arayan yaşlı sevimli bir kadına dönüşüyor. Hep kocasının arkasında oluyor ve ona en güzel katkıyı da pozitifliğiyle ve gülüşleri oluyor. Bu karakteri de sevdim, Annette Bening'de güzel oynamış fakat bazı yerlerde gülme işi biraz aşırıya kaçmış gibi geldi. Yani pozitfliği vermek istemişler ama bazı yerde sanki kasıntı olmuş gibi geldi. Onun dışında gayet başarılı olduğunu düşünüyorum.


Gerçek Hayattan Uyarlanan Film...

!Bu kısmı filmi izledikten sonra ya da izlediyseniz okumanızı öneririm!

Filmin ne kadarı gerçek? 




Yukarıdaki videoda filmin ne kadarının gerçek olduğu bu olayı gerçekte yaşayanlar tarafından anlatılıyor. Yani filmde yaşananların tamamı gerçek hayatta yaşanmış. Gerçekte 2003 yılında başlamışlar bu işlere. Jerry 64 yaşındaymış. Filmdeki gibi açığı bulması birkaç dakikasını almış sadece. Kurgu olan tek şey filmde üniversite öğrencilerinin abartılmasıymış. Yani öyle bir şey olmuş ama o şekilde değil. Gerçekte MIT öğrencilerinden bunu fark eden olmuş ve Jerry gibi arkadaşlarını toplayıp bu olaya girişmişler. Filmdeki gibi aralarında bir çekişme olmamış ve o öğrenci grubu da Selbee'ler kadar para kazanmış. Bunun dışındaki her şey filmde gerçek. 


Kalbimi çok ısıtan bir film ve hikaye. Parayı kendilerine bencilce saklamak yerine, paylaşmaları, aralarındaki sevgi, çocuklarına bakışları vs. İzlemeli misiniz? Eğlenerek izleyeceğinizi düşündüğüm bir film, kesinlikle izlemelisiniz.


***

Instagram: @kayipfisilti

Tüm dizi & film önerilerimi görün

Tüm film önerilerimi görün

11 yorum

  1. Fragman ilgi çekiciymiş, keyifli görünüyor. Çift de ilginç ve tatlıymış, film nasıl sonuçlandı merak ettim. Teşekkürler tanıtım için. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sonu çok ama çok tatlı. İzlemeni tavsiye ederim...

      Sil
  2. Aynı açık hâlâ var mıdır acaba? Merak ettim, izlemek gerek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Gerçek hayatta da oyunun adı Winfall Lottery idi. Bu ikili 9 sene boyunca bu oyunu oynamışlar. Ama 2012 yılında oyun kapatılmış açıklardan dolayı:)

      Sil
  3. izlerim. bening gençliğinde çok güzelmiş, kocası da efsane. bugünlerde bening in yüzücü olduğu film var o da iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşlılığında bile güzel kadın, eminim gençken güzeldir.
      Tamamdır ona da bakarım, teşekkürler ve sana da iyi seyirler öyleyse:)

      Sil
  4. Annette Benning i çok severim hala çok hoş bir kadın ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle!
      Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  5. Güzel bir filme benziyor. Öneri için teşekkür ederim. 😊

    YanıtlaSil
  6. Keşke piyangodan büyük ikramiyeyi kazanan herkes yaşadığı ya da sevdiği kasabalara az da olsa yatırım yapsa, ne güzel olurdu. :)
    Sırf oyuncuları için bile filmi izlemeye değer bence. Kaldı ki gerçek olayları ele almış film. E kurgu da varmış, daha ne olsun. :)
    İzleyen gözlerinize sağlık olsun Zeynep Hanım. Teşekkür ediyorum paylaşım için.

    YanıtlaSil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.