This Bed We Made | Oyun Önerisi

Yine heyecanla oynadığım, sık sık gerilim yaşadığım ve sonunda çok duygusallaştığım bağımsız bir video oyunundan bahsetmek istiyorum. This Bed We Made (Türkçeye "Yaptığımız Yatak" olarak çevirilebilir), Lowbirth Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan suç/gerilim oyunu. Gönderide spoiler (oyun hakkında detaylı bilgi) yoktur.




Oyun Hakkında Genel Bilgiler


This Bed We Made, normalde platform oyunu olup 13 Aralık 2023 tarihinde PC'ye de gelmiştir. Steam üzerinden satılmakta ve fiyatı 25 dolar yani yaklaşık olarak 800TL. Oyuna Steam üzerinden ulaşmak için: This Bed We Made. Oyunu bitirmek ortalama 7 saat sürüyor. Oyun sadece İngilizce dilinde oynanabiliyor.


Oyunun fragmanı:




Oyunun Hikayesi

⭐⭐⭐⭐⭐

1950'lerde geçen hikaye Clarington adındaki bir hotelde temizlik görevlisi olarak çalışan Sophie'nin gizemli bir cinayete şahit olmasıdır. Sophie oldukça çalışkan ama çok meraklı bir görevli. Meraklılığı onu büyük bir maceraya sürükler. Sophie, insanların eşyasını asla çalmaz ama herkesin eşyasını karıştırmaya oldukça meraklıdır ve bu merakı onu büyük bir gizeme götürür.



 

Sorgu odasında başlayan hikayemiz sonrasında geçmişe dönerek cinayet gününü anlatıyor. Otelin camından baktığımızda karlı bir gün olduğunu görüyoruz ve bu hemen beni oyuna bağlıyor. Başta temizlik yapıyoruz oyunda ve odaları temizlerken gizemli ve ürkütücü bir şey keşfediyoruz. Otelde konaklayan birinin odasında Sophie'nin başkalarının eşyalarını karıştırırken ki fotoğrafları vardır. Olaylar burada başlıyor, gittikçe de daha ilginç bir hal alıyor.


Oynanış
⭐⭐⭐⭐⭐


Tüm oyun otelde geçiyor. Küçük bir sahnede sorgu odasında oluyoruz sadece onun dışında hep oteldeyiz. Sophie'yi yönlendirerek eşyaları karıştırıyoruz genelde onları incelemekle vakit geçiriyoruz. Ekranımızın üzerinde İpuçları, Karakterler ve İlerleme sekmeleri bulunuyor. Bulduğumuz tüm ip uçları, karşılaştığımız ya da bulduğumuz tüm karakterler ve Sophie'nin gözünden yaşadığımız her şey kayda geçiyor. Oyunda seçimler yapmamız gerekiyor. Yaptığımız her şey oyunun gidişatını etkiliyor. Mesela oyunun başında kendimize bir sırdaş seçiyoruz. Ya nerd tarzında olan Andrew ya da oldukça eğlenceli ve sıcakkanlı olan Beth. İkisi de resepsiyon görevlisi. Bu seçimimiz tüm oyunu etkiliyor. Ben şansımı Beth'den yana kullandım. Kodlamalar ve bulmacalar bulunuyor. Zorlandığımı söyleyebilirim.




Grafik, Ses & Genel Düşüncelerim
⭐⭐⭐⭐⭐


Canlı renklere sahip oldukça başarılı grafiklere sahip oyun. Fragmanında duyabileceğiniz Fransız müziğini andıran hoş bir müzikle başlıyor oyun. Gidişata göre de uygun yükselen ya da azalan melodiler duyuyoruz. Eğlenerek oynayacağınızı düşündüğüm bir oyun. Sonu da etkiledi beni. Gündemdeki bazı olaylara değinilmiş, spoiler vermemek için yazmıyorum. Oldukça etkileyiciydi. 


***

Instagram: @kayipfisilti

Tüm oyun önerilerimi görün

Tüm pc oyun önerilerimi görün

7 yorum

  1. Hayatım boyunca hiç video oyunu oynamadım desem? :)

    YanıtlaSil
  2. yani polisiye oyun :) denerim bunu saol yaaa :)

    YanıtlaSil
  3. Güle güle oyna. :) Ya bu Steam'e çok kızdım ben. Oradan Monument Valley almıştım. İlkini sevdim, ikincisini de aldım ama arızalı çıktı, bir noktadan sonra donup kalıyordu öteki bölüme geçilmiyordu, ücretimi iade ettiklerini söylediler ama bankama bakıyorum hiçbir şey yok. Öyle kaldı. Koskoca banka iade edilen parayı çalacak değil ya? Nedir anlamadım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Steam destek üzerinden mi temasa geçtiniz para iadesi için? Yakın zamanda olduysa yardımcı olmaya çalışabilirim sanırım bu konuda.

      Sil
    2. Evet canım, Steam Destek üzerinden temasa geçtim, çok e-mail yolladım, olmadı. Hayır, onların parasıyla topu topu 7.99 yani 8 Dolar ama bizim paramız değersiz olduğu için benim 257 liram gitti :( 28 Ocak'ta ödedik diyorlardı ama yok. Oyunu da 15 Ocak'ta satın almışım. Neyse ki, ilk oyunda arıza yok onu oynayabiliyorum. Boşver ya 8 Dolar için çingene derler (bilmezler ki, onların 8 Dolar'ı bizim 257 liramız) :)))) Yine de teşekkür ederim.

      Sil
  4. Ben hiç oynayamıyorum ama tavsiye ediliyor aslında uzmanlar tarafından akıl jimnastiği diye 😊

    YanıtlaSil
  5. Bu tür oyunları oynamaya sabrım yok sanırım. 😊

    YanıtlaSil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.