Denizli Çamlık Parkı

Denizli, Kumkısık, Denizli, Türkiye

Yıllarca Denizli'de yaşadım ve evimizin kocaman bir park/ormanlık alanı olan Çamlık'a yakın olmasından dolayı çok şanslıydık. Yazı, kışı, baharı ayrı güzel olur buranın. İçinde bir parkta ne ararsanız bulabilirsiniz: çocuk parkları, piknik alanı, kafeler, saklı göller, seyir tepeleri... Hepsinden bahsedeceğim.



Ulaşımından bahsedeyim önce. Denizli'nin merkezinde olduğu için arabalı ya da arabasız çok kolay şekilde ulaşabilirsiniz. Otobüsler, dolmuşlar geçiyor önünden hep. Otopark ücreti alınıyor (5-10TL civarı olması gerek).



Çamlık Parkı'na girdiğiniz de hep bir yürüyüş yolunca olacaksınız ve bu yoldan yürürken önce bir restoranla karşılaşacaksın. Her türlü yemek ve alkolsüz içecek bulunuyor. Hemen yanında çocukluğumdan beri duran pamuk şeker, elma şekeri gibi şeyler satan küçük bir pazar tezgahı bulunmakta. Çocukluğumda ordan hep o şekerlerden yerdik. Sonradan zararlı olduklarını öğrenince yemeyi bırakmak zorunda kalmıştım ama tatları hala damağımda!



Yürümeye devam edelim. Sağda piknik alanları, solda ise çocuk parkları bulunuyor. Biraz daha ilerledik mi yol düz ve sağa doğru olmak üzere ikiye ayrılıyor. Sağa girdiğimizde hayvanat bahçesine ulaşıyoruz. Açıkçası hayvanat bahçesini gezme taraftarı değilim, onların özgürlüklerinden yanayım. Çocukluğumda çok giderdim. Tavşanlar, develer, ördekler... Birçok çeşitli hayvan olurdu. Fakat tavus kuşları hep beni büyülemiştir. Annem onların dökülen tüylerini toplayıp bir vazoya yerleştirirdi. İnanılmaz gözükürdü!



Ayrılan yoldan düz gittiğimizde ise iki tane saklı göle çıkıyor. Bu göller çocukluğumdan beri beni çok etkilemiştir. Yazları balıklarda olur burada çeşitli çeşitli. Buraya yürüyüşe geldiğimde birçok kez evlenme teklifi edildiğini ya da düğün çekimlerinin yapıldığını görmüşümdür. Öyle romantik bir yer yani.



Buradan da ilerleyince dağlara çıkabiliyoruz. İster tırmanabilirsiniz, ister bisikletle gidebilirsiniz, ister normal yolu kullanabilirsiniz. Çok güzel bir seyir tepesine çıkıyor bu yol. Çocuk parkı da bulunuyor. Denizli'ye gelirseniz mutlaka uğramanız gereken bir yer. Bence Türkiye'nin en güzel parklarından biri. 




Diğer resimler...: 



***

*IG: @kayipfisilti

*Tüm gezi yazılarımı okumak için: Gezi günlüklerim

*Tüm park gezi yazılarımı okumak için: Parklar

*Denizli'de gezdiğim tüm yerleri görmek için: Denizli gezi günlüklerim

Gezdiğim tüm seyir tepelerini görmek için: Seyir tepeleri

4 yorum

  1. Çok güzel bir yermiş ya, özellikle sonbaharda. :) Böyle bir yerin yakınında yaşamak ne büyük nimet.

    YanıtlaSil
  2. çok güzeeel yaaa yani sonbahar bu kadar güzel olabilir yani :)

    YanıtlaSil
  3. Nasıl da romantik bir havası var amaa :)

    YanıtlaSil
  4. Çok şanslısın Zeynepcim, ne kadar güzel bir yermiş. Bilgisayarım, goole chrome hepsi çöktüğü için zor açtım sayfanı ama manzaralar muhteşem. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.