Planet of Lana | Oyun İncelemesi

Journey'den sonra Planet of Lana... Yani Lana'nın Gezegeni. Oldukça keyif alarak oynadığım bir oyun oldu. Yani Journey gibi herhangi bir ses ya da yön gösterme olmamasına karşın yolunuzu bulabileceğiniz bulmaca türünde iddialı bir indie oyunu. 




Oyun Hakkında Genel Bilgiler


Planet of Lana, 23 Mayıs 2023 tarihinde Wishfully tarafından geliştirilen bulmaca, macera tarzında bir platform oyunu. Etkileyici sanatsal görsellere, güzel müziklere ve oldukça hoş bir hikayeye sahip. Ortalama 4 saatlik bir oyun.Fiyatı Steam üzerinde 10.49$ yani yaklaşık 314TL. Fakat şu anda %60 indirimli ikili oyun paketi bulunuyor Steam'de. Yani bu ve Somerville adındaki oyunu kapsayan bu paketi alırsanız ikisi 4 dolara mal olacak. Oyunun Steam sayfasına gitmek için: Steam, oyunun kendi web sitesine gitmek için: Planet of Lana.


Oyunun Fragmanı




Hikaye
⭐⭐⭐☆

Planet of Lana'nın hikayesi oldukça sürükleyici. Hikayemiz bir balıkçı kasabasında Lana isimli sevimli bir kızın Elo adındaki kız arkadaşına olan bağlılığını fark ederek başlıyoruz. İkisi bu güzel kasabada vakit geçirirken birden ortalık kaosa dönüyor. Gökten devasa makineler inmeye başlıyor ve tüm kasaba sakinlerini kaçırıyorlar. Bu sırada Lana ve Elo kasabanın biraz dışarısında vakit geçirdikleri için yakalanmasalar da son anda Elo'yu da kaybediyoruz. Ve oyunumuzun asıl amacı da onları bulmak haline geliyor. Hikaye oldukça merak uyandırıcı. Ayrıca beni en etkileyen şeylerden biri Lana, kasaba halkını aramaya çıktığında bir kedi buluyor ve birbirlerine bağlanıyorlar. Kedimizin adı Miu. Miu'yu da yanımıza alarak maceramıza devam ediyoruz ve Miu'nun bize oldukça faydası oluyor. Miu'nun sesini duymalısınız, o kadar sevimli ki! Sonu biraz eksik kalmış gibi geldi bana. Biraz daha detaylı bir son olabilirdi diye düşünüyorum. Acayip etkilemedi ya da çok şaşırtmadı. Bu yüzden hikayeye puanım 3,5/5. 





Oynanış
⭐⭐⭐☆

Oyun genel olarak bulmacalar, saklanma/kaçma ve bazen düşmanların dikkatini dağıtma şeklinde ilerliyor. Düşmanlar olduğunda etrafta ya kaçmamız ya saklanmamız gerekiyor. Bulmacalar genel itibariyle zor değil. Zorlandığım kısımlar olmadı değil ama geneli basit. 


Oyunun mekanikleri de basit. Az önce de belirttiğim gibi en çok kedi olayı hoşuma gitti. Oyunda kediye biz yön veriyoruz ve bazen akıllıca düşünüp hem kediyi hem kendimizi kurtarmak zorunda kalıyoruz. Oyun otomatik olarak kaydoluyor. Kaldığımız yerden devam etmek için bizim bir şey yapmamıza gerek olmuyor. Ya da öldüğümüz zaman otomatik olarak oyunun kaydettiği kısımdan başlıyor. 




Grafik & Haritalar
⭐⭐⭐⭐

Grafik oldukça iyi. Canlı renklere sahip. Ruhumuzu dinlendiren ormanlardan, çöllere ve karanlık mağaralara gidiyoruz. Grafikler çok iyi olmasına karşın bazı haritalar Ori and the Blind Forest'i çok andırıyor. Özellikle giriş introsunda aynı giriş sahnesini gördüğüm için tam anlamıyla özgün gelmedi. Fakat çok iyi, özgün haritaları da var. Puanım 4/5.



 

Müzik
⭐⭐⭐⭐

Müzikler etkileyici bir yolculuk sunan ve bütünüyle içine çeken oyun deneyimiyle mükemmel bir şekilde iç içe geçmiş durumda. Oyun içindeki ürkütücü melodiler, her anı yükselten atmosferik bir fon oluşturuyor. Ancak, gerçekten öne çıkan bir başyapıt olan tamamlanış parçası. Final şarkısı özellikle hoşuma gitti, duygusal özüyle oyun hikayesinin tamamını kapsayan etkileyici ve ruh çalkalayıcıydı. 4/5


Çok mükemmel bulmasam da genel olarak sevdim ve oynamaktan oldukça keyif aldım. Genel puanım oyuna 7.5/10. Bulmaca, platform oyunlarını seviyorsanız mutlaka göz atmanız gereken bir oyun!


***


Instagram:@kayipfisilti

Tüm oyunlara göz atın


2 yorum

  1. çoktandır oyun oynamadım. bu da keyifli bir oyuna benziyor :)

    YanıtlaSil
  2. Ben sadece iki otame oyunu denedim. Oyunlarla pek aram yok sanırım ama eğlenceli ve ilginç görünüyor. Öğrendiğim iyi oldu, tanıtım için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.