Şifacının Kalbi - Duygu Emanet | Kitap Önerisi

Sevgili Duygu kitabını çıkardığından beri büyük bir heyecanla alıp okumayı istiyordum. Çünkü kendisinin bloğunu uzun zamandır takip ediyorum ve orada yazdığı kısa hikayelerini de çok severek okuyordum. Kendisinin yazılarını da takip ettiğim için kitabının da kaliteli olacağını baştan kestirmiştim. Sonunda kitap elime ulaştı ve üç gün boyunca beni fantastik bir dünyanın içine hapsetti. Öncelikle kendisinin bloğuna gitmek ve ilgili gönderisini görmek için: Şifacının Kalbi



Kitap, eylül 2023'te Kitap Müptelası yayınları tarafından satışa sunuldu. 240 sayfadan oluşan oldukça anlaşılır ve okunaklı yazının yanı sıra bölüm bölüm ayrılmış ve her bölümün kendine hoş giriş resimleri bulunuyor. Bu yüzden okumakta zorluk çekilmeyen ve resimlerle ilgi çeken bir tasarıma sahip kitap. Kitabın arka sayfa açıklaması:



Hikayeye geçecek olursak, fantastik türünde olan bu kitabın kendine has oldukça yaratıcı ırkları bulunuyor. İnsanlar, Şifacılar, Ruh budayanlar, siyah kanatlılar gibi. Kitabımızın ana karakteri olan ve kitaba ismini veren karakterimiz Ubin, bir şifacı ve kendini iyiliğe, iyileştirmeye adamış tüm şiddete meyilli durumlardan kaçan bir karakter. Yazarımız bunun nedenini son sayfasında düştüğü bir notla zaten çok güzel dile getirmiş:


Ubin gibi nahif ve anlayışlı birinin kitabın merkezine alarak ana karakter yapmamın sebebi başarının, fiziksel güç ve cesaretten ibaret olmadığını göstermekti. İnsan sahip olduğu tüm güzelliklerle özeldir, kıymetlidir... Güçlü bir kalbe sahip olan imkansızı başarabilir, nezaket ve incelik asla zayıflık göstergesi değildir.


Dönelim hikayemize, Ubin şifalı çiçekleriyle ünlü. Herkese çiçeklerinden dağıtıyor ve insanları hem fiziksel hem de duygusal olarak tedavi edebiliyor. Hem bu yüzden hem kibarlığından dolayı herkes tarafından seviliyor. Bunun dışında da oldukça ilginç güçleri var. Fakat içinde bulunduğu zaman oldukça tehlikelidir; birkaç yüzyılda bir tekrarlayan olay tekrar kendini yineliyor. Herkese korku salan, dünyevi olmayan Ölüm Terzisi insanların dünyasını yok etmekte oldukça kararlı. Ubin ise asla karanlığa düşmeden kendi halkının prensiyle ve saraylıların seçtiği bir grup önemli kişilerle bir olup büyük bir maceraya atılıyorlar. 


Oldukça sürükleyici, heyecanlı, zaman zaman güldüren ve zaman zaman da romantizmle içimi ısıtan bir kitap oldu. Büyük bir hayal ürünü olan ve oldukça güzel mesajlar veren bu kitabı fantastik kitap okumayı seviyorsanız mutlaka okumalısınız!


Alıntılar

Kötülük hiç durmuyordu ve Albina onu bu kadar güçlü kılanın ne olduğunu merak ediyordu.

Syf: 9


Sürekli zulmetmeye alışmış bir kalp iyiliği gördüğünde ıstırap çeker. Bir buz parçası ne kadar büyük de olsa hafif bir ısı onu eritmeye yetecektir.

Syf: 74


Bir şeyin sebebini kavrayıp çözüm bulmak, peşin hükümlü olmaktan daha doğru geliyor bana.

Syf: 75


Ezilmemek için ezecek, yok edeceksin. Işık zayıftır,en küçük kuvvette sönüp gider. Güneşin bile bir gün vakti dolacak... Ama karanlık bakidir.

Syf: 94


O andan sonra geri dönüşün olmadı değil mi? İnsan büyük bir hata yapınca her şeyin bittiğini düşünüp ardına bakmıyor bir daha. Daha fazlasını yapıyor, hiç durmuyor ki pişmanlık hissi yetişmesin ona.

Syf: 138


***


Instagram: @kayipfisilti

Tüm kitap önerilerimi ve incelemelerimi görün

Edebiyata dair tüm yazılarımı görün

9 yorum

  1. Çok güzel bir inceleme olmuş Zeynep, emeğine sağlık. Fotoğraf da şahane. 😀 Beğenmene ve keyif almana sevindim. Ve bu konuda bana güvendiğin için de teşekkürler. Yazını merakla okudum, tam da sevdiğim kısımları alıntılamışsın. Tekrar teşekkürler. ☺️🌺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim böylesine güzel bir kitabı yazıp bize sunduğun için! Başarılarının devamını diliyorum, umarım yine kitabını okuruz ve bloğunda bol bol hikayelerini görürüz :)

      Sil
  2. Duygu'nun kitabını ben de çok severek okudum Zeynepciğim. Daha fazla okura oluşması dileklerimle... Emeğine, yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. aynı gün yazmışız kitabı :) sevimli sıcak anlatmışsın :) ilgiyle merakla okudum ben de romanı :) ben yavaş yavaş okudum yoksa bir iki gecede bitiririm ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, hemen bitebilecek bir kitap. Hmm, bakiyim senin yazına da şimdi :)

      Sil
  4. Benim de beğendiğim bir kitap olmuştu. Yazarını tanıdığım bir kitabı okumak da ilginç ve güzeldi. Alıntıları da çok güzel seçmişsin.

    YanıtlaSil
  5. Duygu Hanım gerçekten kabiliyetli ve hayal gücü zengin bir yazar. Fantastik türde son derece başarılı. Ne yazık ki benim ilgi alanım dışında yazıyor. Buna rağmen takdir ediyorum kendisini. Başarılarının devamını diliyorum arkadaşımızın:)

    YanıtlaSil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.