Stoa Çözülmemiş Davalar - Masa Oyunu

Herkese merhaba!

Genelde sizinle bilgisayar oyunları paylaşırken bu sefer farklı olarak bir masa oyunundan bahsedeceğim. Bu oyunu Duygu'nun sitesinde görmüştüm ilk ( ilgili gönderisi için: https://duyguemanet.blogspot.com/2024/01/stoa-cozulmemis-davalar-oyun.html )


Tanıtım amaçlı olup spoiler (oyun hakkında detaylı bilgi) içermemektedir.



Ben Duygu'dan farklı olarak ilk davayı aldım. Beş tane dava oyunu var böyle Stoa adı altında. 200TL idi. Bir dosya geliyor ve dosyanın içinde olayın anlatıldığı haber küpürü, mektup, sorgular, ödemeler vs. bulunuyor. Ayrıca iki de mektup bulunuyor. Birinde ip uçları birindeyse katilin kim olduğuna dair detaylı bir yazı var.



Bu olay gerçekte yaşanmış fakat kişilerin isimleri değiştirilmiş. Arkadaşımla beraber çok eğlenerek iki buçuk saatimizi verdik. İki buçuk saatte tüm sorguları, delilleri vs. okuyup iki buçuk saat sonunda işte katil bu! dedik. Fakat bilemedik katili. Çok yakın birini bulmamıza rağmen ve kesinlikle katilin kim olduğunu bulamadığımız için değil ama sonucunun çok saçma olduğuna karar verdik. Gerçekte yaşanmış bir olaysa bile sonucu değiştirilmeliydi bazı nedenlerden dolayı. Spoiler vermek istemediğim için yazmıyorum nedenini. Sonucu bizi biraz hüsrana uğrattı. 


İpucuna da son dakikalarda baktık çünkü fikrimizi değiştirebilecek bir şey var mıydı onu öğrenmek istedik. Katilin kim olduğunu anlatan mektupta ipucundaki bir detayı veriyor fakat inanın görmeniz imkansız ki görseniz bile fotoğraf hatası falan dersiniz. İp ucunda bulunan fotoğrafın kalitesini de beğenmedim yani. Onun dışında yine de eğlenerek oynadığımız bir oyundu. Diğer davalarını alır mıyız emin değilim çünkü dediğim gibi sonu saçma geldi. Belki oynarsanız siz de bana katılırsınız, bilemiyorum. Tavsiye eder miyim? İlginç bir hikayesi var, sonu şaşırtıyor ve kesinlikle eğlenceli. Fakat sonu tatmin eder mi onu bilemiyorum. Belki diğer davaları denemeliyiz?


***


Instagram: @kayipfisilti
Tüm oyun incelemelerimi ve önerilerimi görün

11 yorum

  1. Çok ilginç bir oyunmuş. Epey de keyifli görünüyor. (Adadenizi ben. Googla hesabımla yorum yapamadım bir türlü. Nedense bazı sitelerde böyle oluyor)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle keyifliydi!
      Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  2. Bazı yönlerden hayal kırıklığı yaşatması kötü olmuş. 3. daha gerçekçiydi, zaten tahmin edilebiliyordu katilin kim olduğu ama delillerle uğraşıyorsun yine de kanıt bulmak için. O yüzden sevmiştim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üçüncüsü daha iyi olabilir ya da diğer davalar. Aslında bunun da hikayesi hoştu, çözmeye çabalamak eğlenceliydi. Sadece gerçekte yaşanmış olayın katilinin durumu farklı. Hani spoiler vermiyim ama oyun için uygun gelmedi bana. Onun dışında eğlenceliydi :)

      Sil
  3. Memnun kalmadığınız tarafları olsa da keyifli geçen oyunmuş. Bu tarz oyunların iyi tarafı da sorgulamayı, düşünmeyi, araştırmayı gösteriyor oluşudur kanımca.
    Güzel oyunlar diliyorum Zeynep Hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size katılıyorum. İki saat oldukça eğlenceli geçti ve diğer dosyaları da zamanla almayı düşünüyorum. :)
      Teşekkür ederim yorumunuz için!

      Sil
  4. Güzel bir oyuna benziyor. Denemek lazım. Birde arkadaşlar arasında yeni oyunlar keşfetmek daha iyi oluyor. Öneri için teşekkür ederim. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Kesinlikle, arkadaşlarla beraber oynamak, keşfetmek her zaman daha eğlenceli!
      Yorumunuz için ben teşekkür ederim

      Sil
  5. buna benzer bir oyunu ben de getirmiştim netten kendi kendime oynadım eğlendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok eğlenceliymiş cidden. Seninkinin adı neydi acaba, onu da deneyebilirim. :)

      Sil
    2. profesörün davası :)

      Sil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.