Türkiye'nin Maldivleri: Salda Gölü

Salda Gölü'ne ikinci gidişim. İlkine göre hayal kırıklığına uğradığım noktalar vardı çünkü yağmur ve kar yağmadığı için (bu ayın 7'sinde gittik ve hava 21 dereceydi) fazlaca çekmiş göl. Üstelik özelleştirilmiş de. Girerken park içn 30TL kadar ücret ödedik. Sonra bir servis aracı aldı bizi göle götürdü fakat yakınına yaklaşamadık bile, yasaklanmış nedense. Bir de bir sürü küçük beyaz yapılar vardı. Biri restoranmış fakat kapalıydı biz gittiğimizde. Önceden burada hiçbir şey yoktu ve hiç de zarar görmüş gibi değildi. Neden yasaklandığını anlayamadım şahsen. Her neyse, yine de muhteşem bir güzelliği var.



Buraya Türkiye'nin Maldivleri deniyor. Denizli, Burdur ve Antalya'nın ortasında bulunuyor. Denizli'nin merkezine 100km kadar uzaklıkta. Burası Türkiye'nin en temiz gölü, dünyanınsa beşinci en temiz gölü olarak geçiyor ayrıca 184m derinliği ile Türkiye'nin en derin, dünyanın ise en derin üçüncü gölü!



Türkiye'nin Maldivleri denmesinin nedeni ise kıyısındaki beyaz kum. Aslında kum değil, bol miktarda magnezyuma sahip küçük taşlardır. Burada ayrıca halk pilajı bulunuyor ücretsiz. Göle girebiliyorsunuz ve gölün suyunun saçlara, cilde iyi geldiği söyleniyor. Yazın gidilmesi gereken bir yer. O zamana kadar bolca yağmur yağarsa çok daha dikkat çekici ve güzel görünecektir. 


Burdur'un Sessiz Güzelliği...

Burası eskiden fazla bilinmiyordu ana yollara uzak olduğu için. Çok göz önünde değil yani. Son iki yılda tanınmaya başlandı. Gölün turkuaz rengi, gökyüzünün maviyle buluştuğu yerde, adeta sonsuzluğa uzanıyormuş hissi veriyor. Akşamın yaklaşmasıyla halk plajına gittik, gün batımını görmek için gölün kıyısına doğru ilerledik. Gölün sakin suları, gün batımının yansımalarıyla adeta büyülü bir atmosfer oluşturuyordu. Gökyüzünün renk cümbüşü, suyun yüzeyinde dans ederken, bu doğal güzellik karşısında hayranlıkla izledik. Görülmesi gereken, Türkiye'nin doğa harikalarından diyebilirim burası için.


10 yorum

  1. iyi ki zamanında görmüşüm, harika bir yer. Keşfedip bozmasak ne iyi olur.

    YanıtlaSil
  2. Bu güzel yerlerin özelleştirilmesi ve yok edilmesi çok üzücü. Bu arada görsellerin harika! 🤩😍

    YanıtlaSil
  3. Burdur'da 1982-1991 yılları arasında görev nedeniyle bulunduk. Çok güzel anılarımız vardır. Güzel insanlar tanıdık.
    Salda Gölü bir doğa harikası idi. Turistler göl suyunu içerlerdi. Yeniden oralara hayali bir seyahat yaptık.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Restoran nedir, inşaat nedir :( Gerçekten insanın içi acıyor....

    YanıtlaSil
  5. Beyaz kumların kirlenip siyaha döndüğü haberleri vardı, yasaklamalar bu yüzden olabilir. Tesislerin yapılması kulağa hoş gelmese de onca ziyaretçinin ihtiyaçlarının karşılanması için de gerekli. Doğayı koruma konusunda sicilimiz kötü ne yazık ki. Duyarlılık seviyemizi arta umarım. Resimler çok güzel bu arada.

    YanıtlaSil
  6. burayı da görücem işallah :) maldivleri de görmeliii :)

    YanıtlaSil
  7. Gitmek istediğim bir yer, bir türlü kısmet olmadı. Gerçi her güzel yeri bozmayı başarıyorlar.

    YanıtlaSil
  8. Burayı çok merak ediyorum ki. Ne güzel olmuş yazman :)

    YanıtlaSil
  9. 2021 yılında Karacasu sanat çalıştayımıza gittiğimizde uğramıştık Salda Gölü'ne. Hatta kıyısında oturup piknik de yapmıştık. Enfes manzaraya sahip göle karşı kahve içtiğimizde iyi ki gelmişiz dedik eşimle. Size katılıyorum, ülkemizin görülmesi gereken değerlerimizden biridir.
    Ayaklarınıza ve anlatımınıza sağlık olsun Zeynep Hanım. Bu harika paylaşım için teşekkür ediyorum size.

    YanıtlaSil
  10. Gerçekten çok güzel :)

    YanıtlaSil

Son Instagram Gönderilerim
@kayipfisilti

Instagram

Kayıp Fısıltı. Theme by STS.